In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Peter van der Meij

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Peter van der Meij, vader van twee jongens genaamd Milan (twaalf jaar) en Ilmar (tien jaar oud). We zijn woonachtig in één van de mooiste straten van Dokkum, de Stationsweg. Ik ben geboren in Dokkum en heb de stad nooit echt kunnen verlaten. Wel heb ik een tijdje in Leeuwarden gestudeerd en gewerkt maar ik ben altijd in mijn vertrouwde woonplaats blijven wonen. Momenteel ben ik werkzaam als commercieel manager bij Bynt Personeel in Dokkum. Zo’n negen maanden help ik met het bemiddelen van mensen in de bouw, infra en techniek. En dit bevalt heel goed!

Daarnaast heb ik diverse vrijwilligersfuncties, zo ben ik betrokken bij de sponsorcommissie van de Admiraliteitsdagen. Ook zit ik in het bestuur van de H&I, hierdoor heb ik een mooi netwerk opgebouwd. Een steentje bijdragen aan toffe initiatieven en actief bezig zijn om Dokkum op de kaart te houden, vind ik te gek. Recentelijk help ik ook bij de sponsorcommissie van de Fury van Dokkum. En niet te vergeten, ik ben bestuurslid van onze buurtvereniging!

Wat heb je met Dokkum?
Zoals ik zei ben ik geboren in Dokkum en woonachtig in deze historische stad. Daarnaast zijn er diverse stichtingen en vrijwilligersorganisaties binnen Dokkum waar ik aan bij draag. Ik vind het leuk om actief te helpen bij toffe initiatieven. Dus genoeg dingen te doen naast mijn werk.

In mijn tienerjaren heb ik bij supermarkten gewerkt en daarna bij andere bedrijven in Dokkum. Zo heb ik een poos bij EP:Terpstra, Halfords en Time-Out gewerkt. En zo’n tien jaar bij Faber Telecom & Data.

Het mooiste plekje van Dokkum is?
Mijn huis aan de Stationsweg bevindt zich naar mijn mening op één van de mooie plekken van Dokkum. Ieder huis is anders, het zijn geen standaardrijtjeshuizen. In het destijdse bestemmingsplan stond niet een vereiste van het type steen of dakpannen dat gebruikt moest worden. Ieder huis is hierdoor uniek en sommige zou ik zelfs een kunstwerk willen noemen. Het ene huis is met de ouderwetse architectuur vormgegeven en het andere heeft een moderne uitstraling. Ik vind elk huis in mijn omgeving mooi en onmiskenbaar uniek. We wonen net buiten de binnenstad maar dichtbij genoeg om lopend de stad in te gaan. Dat is voor mij een ideale ligging!

Maar het allermooiste plekje in Dokkum is de binnenstad, die nog steeds in de historische en authentieke stijl bewaard gebleven is. Mijn huis is ook meer dan honderd jaar oud en dat zie je aan alles. Dit soort huizen, straten en dus onze binnenstad bezitten heel veel karakter. Daarnaast zijn onze ondernemers in de binnenstad ontzettend actief met ondernemerschap. Daar mogen we best trots op zijn.

Welk plekje in Dokkum zou jij veranderen om de stad mooier te maken?
Het is al een aantal keer genoemd maar wanneer je Dokkum binnen vaart met de boot is de Prins Fabriek niet een uitnodigende binnenkomst. Hetzelfde geldt voor het uitzicht wanneer je vanuit Holwerd met de auto Dokkum in rijdt, dan zie je aan de rechterkant Dokwurk en Probo. Mensen die onwetend zijn van de mooie binnenstad en bijvoorbeeld vanaf Ameland komen en op doorreis zijn zullen niet uitgenodigd worden om een kijkje te nemen. Dat is iets waar we nog wel wat aan zouden kunnen doen om Dokkum een stukje mooier te maken.

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum is… Op zich goed geregeld, alleen mogen de parkeerplaatsen wel iets beter aangegeven worden voor toeristen. Bijvoorbeeld door verkeersborden die verwijzen naar parkeerplaatsen!
Dokkum is over tien jaar… nog bekender onder de toeristen en de Admiraliteitsdagen is een feest dat heel Nederland kent!
De nieuwe Markt is…. heel mooi geworden, maar het gebruik van de nieuwe markt als evenementenlocatie is een lastig verhaal.

En dan de persoonlijke vragen, speciaal voor jou:
Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Om half negen begin ik als eerst met een kopje koffie, vervolgens ga ik na wat er de vorige dag gebeurd is. We werken met mensen en die kunnen zich ziek melden of afmelden voor werk om verschillende redenen. Vervolgens inventariseren we wat er is gebeurd en verwerken dit in onze systemen. Daarnaast staan er meestal een aantal afspraken gepland voor de dag. Denk aan een werkbezoek of een kandidaat die langskomt voor een gesprek over een functie. Maar we bedenken en stellen ook vacatures samen. Er komt meestal wel iemand langs die wij aan een baan hebben geholpen, dan hebben we even een praatje over hoe het is.

Regelmatig heb ik contact met bedrijven in Friesland die opzoek zijn naar werknemers. Maar we hebben ook gesprekken over de toekomst van bedrijven. Zo weten we wat we kunnen verwachten van de bedrijven met wie we samenwerken. Met als doel een sparringpartner zijn voor deze bedrijven en elkaar beter leren kennen!

Wat is jouw takenpakket als commercieel manager bij Bynt Personeel?
We zijn een klein bedrijf met drie werknemers en twee ZZP collega’s. Hierdoor werken we nauw samen binnen ons team. Ons team bestaat uit een eigenaar, een recruiter, een marketeer, een financieel controller en de commercieel manager. Niemand heeft een eigen hokje, we zijn flexibel in ons werkveld. Met ons team kunnen we best veel werk verrichten. Over het algemeen ben ik verantwoordelijk voor het contact met de huidige bedrijven, ook ga ik op zoek naar nieuwe samenwerkingen. Ik maak afspraken over de uitzend factoren, of iemand een vast contract wil bij ons of bij de opdrachtgever. Het mooiste zou een contract bij ons zijn natuurlijk. Voor de rest zorgen we ervoor dat we vakmannen of vakvrouwen die bij ons aankloppen kunnen helpen aan een baan. En dat ze ook tevreden zijn met het werk dat ze verrichten. Plezier in je werk is heel erg belangrijk.

Wat is het leukste aan je werk?
Het leukste aan mijn werk is de verbindende factor die ik teweegbreng. Ik luister naar de verhalen van mensen en probeer ze zo goed mogelijk te helpen. Dat ik een werkzoekende met zijn wensen kan verbinden aan de juiste werkgever, daar haal ik veel voldoening uit. Het is fijn als beide partijen iets kostbaars kunnen opbouwen. Wanneer we dit niet kunnen doen vanuit Bynt dan zorgen we er graag voor dat de werkzoekende toch aan het werk komt. Ook al is dat niet via ons bedrijf!

Bynt Personeel bestaat zo’n vijf jaar, we zijn een vrij jong bedrijf met jonge mensen. We hebben een klein team, dit zorgt voor veel verantwoordelijkheid en uitdagingen. Die vrijheid maakt het heel leuk!

Een tof nieuwtje is dat we binnenkort gaan verhuizen naar een nieuwbouw pand een klein stukje verderop aan de Koophandel. We wilden een plek voor onszelf, momenteel delen we ons pand met meerdere huurders. Nu verhuizen we naar een plek waar we een loods en kantoor in één hebben.

Hoe combineer je alle vrijwillige functies in je dagelijks leven?
Dat is soms lastig, maar de vergaderingen voor deze vrijwilligersfuncties zijn meestal in de avond. Hierdoor is het mogelijk om dit te combineren met mijn baan en kinderen.
Momenteel zet ik me in voor de Admiraliteitsdagen, Fury van Dokkum, buurtvereniging en de H&I vereniging. De bestuursvergaderingen van de H&I vereniging zijn bijvoorbeeld rond 17.00 uur en de vergaderingen van de Admiraliteitsdagen zijn in de avond en het feest is in het weekend. Reken maar dat ik wekelijks een aantal vergaderingen heb! Dus op die manier combineer ik alles zoveel mogelijk met elkaar. Als het niet in de avond kan, is het eigenlijk ook niet mogelijk om te onderhouden. Wat ik wel voor mezelf heb voorgenomen is dat als ik ergens geen energie meer van krijg dan stop ik daar ook mee.

Voor de meeste functies ben ik gevraagd. Ik draag graag mijn steentje bij aan organisaties en evenementen waar ik een onderdeel van zou willen zijn. Meestal neem ik dan een functie in waarbij ik ook de verbindende factor ben want daar ligt mijn kracht.

Wat zijn je hobby’s?
Mijn kinderen voetballen beide bij Be Quick dus ik sta zaterdags met veel plezier langs de lijn als leider of trouwe supporter. Voorheen voetbalde en fitneste ik ook veel maar nu heb ik het schaatsen opgepakt. Ik schaats zo nu en dan in de ijshal in Leeuwarden op de avonden waarop ik vrij ben. Dat is voor mij net wat beter te combineren met mijn drukke agenda.

Wat maakt je gelukkig?
Mijn kinderen brengen mij ontzettend veel geluk. Voetballen, spelletjes doen en naar het trampolinepark gaan vinden we gezellig om te doen. Maar ook de vele bezigheden waar ik energie uithaal, die zorgen voor voldoening. Daarnaast ben ik blij met een eigenschap die ik bezit, namelijk grenzen aan kunnen geven. Als ik iets niet meer leuk vind omdat ik er geen energie uithaal, dan stop ik daar mee. Ik denk dat dingen met tegenzin doen alleen maar tegen je zullen werken. Wat me nog meer geluk brengt is de autorit van mijn woning naar het kantoor daar geniet ik van. Ik ben een gelukkig mens!

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online? Online, daar wordt het nieuws als eerste gebracht!
In de auto of op de fiets? Ik zou fiets willen zeggen maar ik ben altijd in de auto.
Online shoppen of de stad in? De stad in, winkelen bij de lokale ondernemers

Om af te sluiten:
Heb je suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien?
Ietsje Prins, is mijn gezellige overbuurvrouw. Ze is voorzitter van de buurtvereniging, vrijwilliger bij de Voedselbank en heeft samen met haar man een bed & breakfast. Ietsje is een Dokkumer die genoeg verhalen te vertellen heeft. Haar deelname is perfect voor het Dokkumer vragenuurtje!