In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Hester Bosch.

Wie ben je?
Hester Bosch, 26 jaar uit Dokkum.


Wat doe je?
Ik werk vier dagen per week bij Sake Store in De Westereen. Daarnaast ben ik veel bezig met fotografie.

Wat heb je met Dokkum?
Ik ben er geboren en woon er nog steeds. Ik zou niet zo snel ergens anders gaan wonen, Dokkum voelt echt als thuis.

Het mooiste plekje van Dokkum is:
De Stationsweg; hier zou ik ooit wel aan willen wonen. En de binnenstad in het algemeen, altijd mooi om hier terug te komen na een reis.

Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken?
De leegstand in de binnenstad vind ik zonde, vooral als je van winkelen houdt zoals ik!

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum is… prima te doen.
Dokkum is over tien jaar… beroemd om de Admiraliteitsdagen.
De nieuwe markt… vind ik mooi geworden. Tijdens de Admiraliteitsdagen was de Markt net een festivalterrein. Een perfect plaatje.

Tien vragen, speciaal voor jou:

Wat is je achtergrond?
Na de HAVO ben ik begonnen met een sportopleiding en overgestapt naar Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Dit paste toch niet zo goed bij mij. Toen ben ik met een vriendin naar Zuidoost Azië vertrokken om daar te gaan reizen; we hebben zelfs alle landen bezocht. Ik heb ook een tijdje op Bali gewoond en gewerkt. Toen ik weer terug kwam in Dokkum rolde ik de detailhandel in en nu werk ik alweer drie jaar bij Sake Store.

Wat heb je met mode?
Heel veel! Ik word blij van nieuwe items en volg de trends via Instagram. Ook hou ik ervan om de winkel te stylen. Op dit moment ben ik bezig met het organiseren van een modeshow. Hiervoor heb ik de mannen, vrouwen en kinderen uitgekozen die als model gaan lopen. Voor hen heb ik bijpassende kledingsets bepaald en met ze doorgepast. Tijdens de show ga ik helpen achter de schermen. Hier heb ik enorm veel zin in!

Hoe ziet je dag eruit?
Mijn werkdagen in de winkel zijn van negen tot zes. Als ik niet aan het werk ben, ben ik met fotografie bezig. Via mijn Instagram account [@degalerijvanhester] deel ik het werk dat ik maak. Zo bereik ik veel mensen en kom ik aan nieuwe opdrachten.

Jij hebt het druk of niet?
Ja dat wel. Ik neem nu bijna alle fotografie opdrachten aan. Tegelijkertijd vind ik het werk bij Sake Store ook zo leuk! Toch zou een betere balans wel fijn zijn. Mijn vriend Sander Ian is kok en is vaak in de avonden weg, dus we zien elkaar niet zoveel. Op zondag zijn we gelukkig wel beide vrij.

Waar komt je interesse in fotografie vandaan?
Die heb ik altijd al gehad. Ooit kreeg ik een camera voor mijn verjaardag, dat was het begin. Mensen vonden mijn foto’s leuk en dat smaakte naar meer. Later heb ik zelf een camera gekocht, tutorials op YouTube bekeken en heel veel geoefend.

Wat voor soort foto’s maak je graag?
Ik hou ervan om mensen te fotograferen op de momenten dat ze zichzelf zijn en doen wat ze leuk vinden. Bijvoorbeeld ouders die met hun pasgeboren baby knuffelen, vriendinnen die kletsen met elkaar of zwangere vrouwen die genieten van hun mooie buik.

Heb je een missie?
In de nabije toekomst wil ik graag mijn eigen bedrijf beginnen. Ik fotografeer nu nog hobbymatig zonder vaste locatie. Het lijkt mij geweldig om in een studio mijn passie voor fashion te kunnen combineren met fotografie.

Waar haal je voldoening uit?
Wanneer ik klanten heb kunnen adviseren zodat ze tevreden met hun nieuwe kleding en een big smile de winkel verlaten. En wanneer ik mensen blij maak met mijn foto’s.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Eigenlijk vind ik het fijn om gewoon thuis te zijn, met Sander Ian en zijn zoontje Luca van 10 jaar. Luca is een aantal dagen per week bij ons thuis. Ik houd er ook van om met vrienden te borrelen aan het einde van de week, of te winkelen bijvoorbeeld in Amsterdam. En reizen, dat doe ik heel graag.

Wat voor soort reiziger ben je?
Het ontdekken van nieuwe culturen vind ik mooi. Dat heb ik gedaan in Zuidoost Azië, waar ik nog steeds graag naartoe ga. Tijdens de lange reizen die ik heb gemaakt was er geen vastomlijnd plan, zo ontdekte ik het meest.
Naast de rondreizen heb ik ook ontwikkelingshulp gedaan. Met World Servants bouwde ik mee aan een school en deed kinderwerk in Zambia. Dat vond ik ook heel bijzonder. Je kijk op het leven verandert erdoor, ook door reizen in het algemeen.

Heb je een droom?
Mijn droom is om een huisje in het buitenland te hebben. Zodat we in de winter een warme plek hebben om naartoe te gaan. Waar dit zal zijn weet ik nog niet hoor. Ooit gaan we die ideale plek ontdekken en dat zeggen we: dit is het!

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online? Online.
In de auto of op de fiets? In de auto.
Online shoppen of de stad in? De stad in.

Om af te sluiten:
Heb je nog suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien? Steffany Lei, eigenaresse van Leiff.