Dokkum was deze week twee keer te zien op de landelijke televisie. Woensdag was de Dokkumse Marinthe van 11 te zien in het Jeugdjournaal. Donderdag was de uitzending van het Max Skûtsje Journaal. In beide programma’s zijn prachtige beelden van Dokkum te zien.

Max Skûtsje Journaal
Nu het skûtsjesilen vanwege de coronamaatregelen niet doorgaat heeft Omroep Max een alternatief bedacht. De reizende reporters gaan vanwege het 75-jarig jubileum van de SKS op zoek naar bijzondere historische verhalen van het skûtsjesilen. Het Max Skûtsje Journaal werd donderdag om 17.30 uur uitgezonden op NPO 1. De uitzending met daarin Dokkum is via deze link terug te kijken. Het item met daarin Dokkumer Sytse van der Werf start op 12.25.


Jeugdjournaal
In het jeugdjournaal van woensdag 22 juli 2020 vertelt de Dokkumse Marinthe (11) over het bedrijfje dat ze samen met haar moeder heeft. Ze verhuurt Sup-borden en is zelf ook groot liefhebber van het suppen, dat inmiddels niet meer weg te denk is uit de grachten van Dokkum. Suppen staat voor ‘stand-up-paddle’. Het is ontstaan op Hawaii door de lifeguards die op hun surfboard gingen staan om de beginnende surfers in de gaten te houden. Door een lange peddel kunnen de suppers op hun board blijven staan, in tegenstelling tot de surfers die liggend moeten peddelen. De uitzending is hier in zijn geheel terug te kijken (vanaf 11.23). Het item is ook hieronder te zien.