Medicinale paddenstoelen zijn eeuwen oud. Van oudsher worden ze gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Pas onlangs beginnen we hier in het Westen ook de therapeutische werking van paddenstoelen naar waarde in te schatten. Wat maakt medicinale paddenstoelen bijzonder? Daarom behandelen wij deze week de drie meest gerespecteerde paddenstoelen in de Traditionele Chinese Geneeskunde: Reishi, Cordyceps en Maitake. Alle drie totaal verschillend, maar met een ondersteunende functie voor de algehele gezondheid en vitaliteit. Perfect voor aankomende herfst.

Reishi
Reishi was vroeger (en nu nog steeds) heel waardevol in China en Japan. Hij was zijn gewicht volledig waard in zilver. En nog steeds is deze paddenstoel heel waardevol voor deze landen. Langzaam volgen wij steeds meer hun voorbeeld. De Reishi is onderhand een belangrijk voedingssupplement geworden. Met name voor allergie zie je deze paddenstoel veel voorbij komen.


Er zijn twee elementen van de Red Reishi die voor de heilzame eigenschappen zorgen: het vruchtlichaam en de sporen. De Reishi zit boordevol met triterpenen wat helpt bij het tegengaan van de aanmaak van histamine; de stof die zorgt voor de allergische reactie. De sporen bevatten driemaal zoveel triterpenen als het vruchtlichaam.

Naast allergie biedt de Reishi op meerdere vlakken ondersteuning. Zo wordt het gezien als de anti-aging paddenstoel, heeft het een ontstekingsremmende werking, ondersteunt het de leverfunctie en ondersteunt het de huid.

Je kunt Reishi als supplement kopen in verschillende vormen. Op dit moment is Mushrooms4Life de enige op de markt die een complete Reishi Spore supplementenlijn heeft opgezet. Hierbij combineert dit paddenstoelenmerk andere relevante paddenstoelen met het krachtigste gedeelte van de Red Reshi.

Maitake
De Maitke is een breed inzetbare paddenstoel. Er wordt ook wel eens naar verwezen als de paddenstoel voor de immuniteit. Deze paddenstoel heeft een sterke antivirale werking en helpt bij de opbouw van een gezond immuunsysteem. Recente studies onderbouwen dat de Maitake kan helpen bij het vetverbrandingsproces van het lichaam. Daarnaast bevat deze paddenstoel de nodige mineralen, vitaminen, wateroplosbare vezels, fosfolipiden en een tal van aminozuren.

Cordyceps
Vroeger was Cordyceps alleen beschikbaar voor de keizer. Tegenwoordig is deze paddenstoel beschikbaar voor iedereen. Volgens deze geneeskunde bevat de Cordyceps de perfecte balans tussen Yin en Yang en is daarmee uitermate geschikt als voedingssupplement. Cordyceps is met name nuttig voor verbetering of ondersteuning op het gebied van lichamelijke conditie . Het helpt bij de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen en verbetert de zuurstofopname in het bloed en longfunctie.

Paddenstoelsupplementen van Mushrooms4Life
Kun jij niet kiezen tussen deze drie paddenstoelen? Dat hoeft ook niet. Mushrooms4Life komt met een speciale supplementenlijn waar de krachtigste paddenstoelen worden gecombineerd tot één supplement. Zo heeft dit merk de Mycomplex; een supplement waar de drie meest gerespecteerde paddenstoelen uit Traditionele Chinese Geneeskunde worden gecombineerd. Ideaal ter ondersteuning van de algehele gezondheid.

Naast Mycomplex biedt Mushrooms4Life nog veel meer paddenstoelsupplementen aan. Alle supplementen zijn biologisch gecertificeerd en ontworpen door de Internationale paddenstoelenexpert Martin Powell. Hij heeft meer dan 20 jaar onderzoek verricht naar de therapeutische werking van medicinale paddenstoelen. Met zijn kennis heeft hij supplementen zo samengesteld dat ze toepasbaar zijn voor een groot publiek.

Meer weten?
Wil jij meer weten over paddenstoelen en de bijzondere uitwerking op het lichaam? Kijk dan eens op de website van Mushrooms4Life of De Gezonde Wereld. Ben jij een retailer, therapeut of ben je inkoper van een gezondheidswinkel? Ga dan naar de voedingssupplementen groothandel Smart & Zo. Zij kunnen je meer vertellen over het merk.