Blokker Dokkum
De laatste week van Blokker op de Waagstraat is aangebroken: eind deze maand verhuist Blokker naar een nieuw pand op de Grote Breedstraat. Op deze nieuwe locatie wordt de 400 vierkante meter ingericht conform de nieuwste Blokker-formule. In 2017 was het nog even onzeker of Blokker Dokkum open kon blijven, maar destijds werd de beslissing al gemaakt om de winkel in Dokkum open te houden. Zo’n honderd slecht lopende en verlieslatende Blokker-winkels gingen dicht, maar Blokker Dokkum bleef open.

Nieuwste Blokker formule
Op zaterdag 30 mei kan er voor het eerst gewinkeld worden op de nieuwe locatie aan de Grote Breedstraat. Deze nieuwe winkel is ingericht volgens de nieuwste Blokker formule met nieuwe stellingen, gekleurde wanden en thematafels. “De nieuwe formule is zeer sfeervol en we zullen meer producten presenteren. Bovendien is het pand praktischer omdat het gelijkvloers is. De 400 vierkante meter is misschien iets kleiner, toch zal het assortiment juist groter zijn en oogt deze winkel aan de Grote Breedstraat ruimer”, vertelt manager Peter Hartman.


Tijdelijke sluiting
Komende zaterdag 16 mei sluit de Blokker de deuren aan de Waagstraat zodat de twee weken daarna gebruikt kunnen worden voor het inrichten van de nieuwe winkel aan de Grote Breedstraat. In dit pand verkocht Kooistra Opkopers de afgelopen jaren V&D-producten en de laatste weken zat Sake Store hier gevestigd tijdens de verbouwing van hun eigen winkel een paar panden verderop. Het is nog niet definitief bekend wat er met het ‘oude’ Blokkerpand aan de Waagstraat gaat gebeuren.