DOKKUM – De leraren van de Eben Haëzerschool in Dokkum hebben een appelboom voor het schoolplein gekregen. De kinderen en ouders van groep 8 hadden het cadeau vorig schooljaar tijdens de afscheidsavond al beloofd, deze week is de boom geplant.

Pier Prins van Prins Groenbeheer uit Dokkum zorgde er samen met zijn collega’s voor dat de fruitboom een mooi plekje heeft gekregen op het plein. Volgens de hovenier kunnen kinderen volgend jaar de appels al uit de boom plukken. ,,Het bijzondere aan deze boom is dat de appels ook geschikt zijn voor kinderen met een appelallergie’’, vertelt Pier.

Meester Ronald Visser van groep 8 is blij met de boom, temeer omdat hij een voorstander is van meer groen op het plein. ,,Bovendien is het een duurzaam cadeau en het staat symbool voor de kinderen die net als fruitbomen alleen maar groeien’’, aldus Ronald. Inmiddels zijn de kinderen die het cadeau hebben gegeven al uitgevlogen naar de middelbare school. Dankzij de namen op de schijfjes rondom de boom zal het team van de Eben Haëzer deze kinderen niet vergeten.

Op de foto van links naar rechts: Meester Ronald Visser, hovenier Pier Prins en zijn collega’s Sipke Jan Holtewes en Jan Peter Dam (voor). Foto: Klasina van der Werf