De omstandigheden waren woensdagmiddag weer ideaal voor een prachtige 34e editie van het AH Dokkum schoolkorfbaltoernooi. Het door Albert Heijn Dokkum gesponsorde toernooi voor de groepen 3 t/m 8 vond dit jaar plaats op de grasvelden van Be Quick in het Tolhuispark, vanwege de aanleg van een nieuw kunstgrasveld voor de korfbalvereniging. Ook dit jaar deden er weer honderden kinderen aan het toernooi mee en werd er fanatiek gekorfbald door de aanwezige kinderen.

Ideale omstandigheden
De organisatie van het toernooi trof prachtige weersomstandigheden tijdens het toernooi. Een echte nazomerdag met temperaturen boven de 20 graden zorgde voor een erg gezellige sfeer op het terrein. Er kwam heel wat publiek even een kijkje nemen bij de wedstrijden, die door tientallen vrijwilligers in goede banen werd geleid. De gemengde teams van jongens en meisjes hadden in de afgelopen weken zichtbaar geoefend op de sport. Er werd fanatiek gespeeld en talrijke doelpunten werden gescoord.

Nieuwe leden
Korfbalvereniging De Granaet organiseert het schoolkorfbaltoernooi ieder jaar om kinderen enthousiast te maken voor korfbal. Er werd enthousiast meegedaan aan de wedstrijden en de spelletjes voor de jongste jeugd. Na het toernooi krijgen de deelnemers en andere belangstellenden de mogelijkheid om drie keer gratis mee te trainen bij De Granaet, om zo iedere week te kunnen korfballen.

Foto’s: Erik Lei photography