Fansi ink.
Vanaf deze week kunnen tatoeages en piercings gezet worden bij Beauty & Tattooshop Fansi ink. op de Vlasstraat. In de afgelopen weken verhuisde Frederique van Sinderen met haar tattooshop vanuit Kootstertille naar het centrum van Dokkum. Samen met Tineke (piercings) en Marije (tattoos) is ze op afspraak aanwezig in de shop.

Verhuizing naar Dokkum
Vier jaar geleden startte Frederique met Beauty & Tattooshop Fansi ink. in Kootstertille. In het winkelpand van ca 60m2, wat aan de voorkant van het woonhuis gelegen is, begon ze een tattooshop. Inmiddels is het bedrijf zo gegroeid dat ze toe was aan een groter pand. “Dit pand kwam op mijn pad en het is ideaal voor mijn bedrijf. Naast dat het in Dokkum is, ik ben een échte Dokkumse, hebben we beneden een gezellige wachtruimte waar ook de afspraken gemaakt kunnen worden. Op de bovenverdiepingen in de studio hebben we drie behandelplekken gecreëerd: twee voor het zetten van een tatoeage en een voor het piercen, wat we hier in Dokkum ook doen.” vertelt eigenaresse Frederique die het pand stijlde met kleurrijk behang en een nieuw laagje verf.


Fansi ink.
Frederique van Sinderen komt uit een échte ondernemersfamilie: “Het ondernemen zit in mijn bloed, net als het creatieve! Na de mode-opleiding en de opleiding tot ondernemer, begon ik met Van Sinderen Bekleding waar ik auto’s van binnen bekleedde. Ik heb altijd al iets met auto’s gehad, vooral Amerikaanse auto’s. Dat bedrijf kwam voort als hobby. En zo begon ik Fansi ink. ook! Ik haalde naast het werk voor mijn stofferingsbedrijf de benodigde GGD-certificaten en startte de tattooshop. Helaas heb ik niet de tijd voor twee ondernemingen en richt ik me nu alleen op Fansi ink. in Dokkum. Het leek me altijd mooi een eigen winkel hier in het centrum te hebben, Dokkum voelt als thuis!” aldus de enthousiaste onderneemster.

Stijl Frederique
“Tegenwoordig is het hebben van een tattoo veel normaler en de stijlen zijn veranderd. Tattoos zijn niet alleen meer voor mannen en lang zo dik en donker niet als het geweest is. En dat is terug te zien in mijn stijl; de ‘fineline’-stijl. Ik sta bekend om mijn verfijnde stijl van tatoeëren. Op onze Facebookpagina staan genoeg voorbeelden van de tattoos die we maken, dat is eigenlijk ons portfolio. Als onze stijl je aanspreekt ben je hier van harte welkom!” legt Frederique uit. “Klanten hebben vaak al een idee van wat ze willen, ik werk dat uit tot een ontwerp en samen komen we dan tot een tattoo. Dat tekenen heb ik altijd gedaan, ik hou ervan creatief bezig te zijn en zo mijn klanten er blij mee te maken!”