Het eerste Autisme Expertise Centrum van Fryslân vestigt zich vanaf 1 maart in  Medisch Centrum Sionsberg. Hier opent dr. Sebiha Unal haar nieuwe locatie van het Autisme Expertise Centrum & Academy (AECSU-AASU). Het Autisme Expertise Centrum biedt via positieve psychologie hulpverlening aan mensen met autisme.

Missie van dr. Sebiha Unal
Al jarenlang is dr. Sebiha Unal geïnteresseerd en gespecialiseerd in autisme, ze promoveerde ook op dit onderwerp: “Autisme heeft altijd mijn interesse gehad, ik doe al jaren onderzoek en help mensen met autisme vanuit mijn visie met de nadruk op talenten en interesses. Ik heb er echt mijn missie van gemaakt om mensen te helpen en in hun eigen kracht te zetten. Ieder persoon is uniek, en zo ook een persoon met autisme met zijn eigen kenmerken.”.


Positive Mind methodiek
Vanuit haar studie in Nederland en Turkije, TV-uitzendingen en lesgeven aan universiteiten in Turkije, richtte dr. Sebiha Unal in Turkije en Antwerpen haar Autisme Academy op. Een centrum waar zij meer dan 600 coaches heeft opgeleid middels haar eigen visie: de Positive Mind methodiek. “We werken vanuit de positieve psychologie met de nadruk op talenten en interesses. Met het stellen van open vragen en niet in hokjes plaatsen gaan we te werk. We beredeneren niet vanuit de algemene kenmerken en negatieve benadering die vaak bij autisme komt kijken.” aldus dr. Sebiha Unal.

Dokkum en Sionsberg
Hier in Dokkum is vanaf volgende week het Autisme Expertise Centrum geopend: “Vrijdag starten we met een lezing over autisme. Het is een kennismaking met ons en onze methodiek. Vanaf volgende week ben ik hier elke dag aanwezig en hoop ik veel mensen te kunnen helpen en op te leiden om deze positieve benadering te verspreiden. Ook hier in Dokkum!”. In Sionsberg is het Autisme Expertise Centrum gevestigd op de eerste verdieping (via de blauwe stippen te vinden). Hier heeft dr. Sebiha Unal een ontvangstruimte, een kantoor, opleidings-/vergader ruimte een observatieruimte en een ruimte waar de bezoekers/lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten en aan de slag kunnen met hun talenten en interesses.

Belangstellenden voor de lezing over autisme en positieve psychologie van vrijdag 1 maart (10:00 – 12:00 uur) kunnen zich nog steeds aanmelden via autismecentrum@sebihaunal.com