Aankomend weekend is er enorm veel te beleven in Dokkum. Er zijn op verschillende locaties diverse activiteiten te doen, voor kinderen en volwassenen.

Bonifatiusdagen (vrijdag 14 juni – zondag 16 juni)
Vrijdag vindt om 19:00 uur de opening van de Bonifatiusdagen plaats in de Fonteinkerk. Deze viering wordt gedaan met de jeugdbands van de verschillende kerken. Zaterdag van 13:30 – 16:30 uur zijn er in de binnenstad activiteiten zoals zang, dans en een vossenjacht. Vanaf 16:30 uur zijn er diverse workshops te doen in de Herberg Dokkum. Zondag worden de Bonifatiusdagen afgesloten met een processie van de Bonifatiuskerk naar de kerk, een lunch bij de kapel en een oecumenische vesper.

Brandweerrally (zaterdag 15 juni)
Een Brandweerally dag bestaat uit meerdere onderdelen: In en om het centrum van Dokkum zullen 8 proeven worden uitgezet. Als de prijsuitreiking heeft plaatsgevonden gaan alle deelnemers naar zijn eigen voertuig. De deelnemers starten tussen 18:00 en 19:00 uur het defilé van brandweervoertuigen. Nadat de voertuigen de route door Dokkum hebben afgelegd eindigt de optocht aan de rand van de stad.

Dockumer Granaet Rally (zaterdag 15 juni)
De dag begint met een ontbijt bij Brouwerij Dokkum, waarna er vanaf negen uur wordt opgesteld op de Grote Breedstraat in Dokkum. Hier wordt vanaf half tien begonnen met starten. Tussen de deelnemers zit telkens een minuut starttijd, waardoor de start meer dan een uur duurt. De finish is ook weer bij de Brouwerij.

Jaarlijkse familiedag Zuiderschans (zaterdag 15 juni)
Tijdens de jaarlijkse familiedag op de Zuiderschans organiseren de verschillende winkeliers en bedrijven tussen 10:00 – 17:00 uur een evenement voor de hele familie. Tijdens deze dag kan je deelnemen aan verschillende workshops, shoppen op de braderie en in de winkels. Voor de kinderen komt voetbalkunstenaar Josh en er is onder andere een springkussen.

KikaRow (zaterdag 15 juni)
Op 15 juni is er een muzikaal onthaal in Dokkum en worden de roeiers van de KikaRow welkom geheten. Verschillende ondernemers bedenken acties om dit goede doel te steunen. Bij de Posthoorn kan je tussen 14:00 – 21:00 uur genieten van live muziek.

Slootjesdag (zaterdag 15 juni)
Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen ontdekken hoe bijzonder het leven is in een gewone sloot. De IVN Slootjesdag start op 14:00 uur bij Aalsumerweg 51 in Dokkum. Het zal circa 1,5 uur duren en onderbegeleiding van meerdere mensen en met hulp van een zoekkaart wordt er gekeken naar wat er leeft in de sloot.

Neem ook een kijkje op de agenda voor meer activiteiten deze week en de komende weken.