Hoogstraat Dokkum
In de Hoogstraat Dokkum wordt momenteel hard gewerkt om er binnenkort drie nieuwe winkels te kunnen openen. De komende maanden opent KRYT een shop in shop bij Mikaza op nummer 19, tegenover de Hema. In het pand op nummer 12 waar voorheen Lake Side gevestigd was opent Boutique By Syts en in een leegstaand pand aan het begin van de Hoogstraat op nummer 3komt eveneens een boetiek: ‘Cindy’s Boutique’.

Nadat Lake Side Dokkum de deuren sloot en ook Foto Modern de deuren bijna altijd dicht heeft, ontstond een groot zwart gat in de Dokkumer binnenstad. Dat is gelukkig van korte duur door de komst van de nieuwe ondernemers. Zodra de nieuwe winkels de deuren openen is op online stadskrant in-dokkum.nl een compleet interview te lezen met de nieuwe ondernemers.

Drie verhuizingen
In de historische binnenstad van Dokkum zijn dit jaar ook drie winkelverhuizingen geweest. Twee winkels verhuisden naar de Grote Breedstraat, die daarmee weer een steeds aantrekkelijker winkelgebied wordt. In de voormalige oude Chinees vestigt ‘de Bonte Hont’ zich, die nu nog aan de Koornmarkt gevestigd is. Het pand waar voorheen Mr. Pickles gevestigd was, is inmiddels het nieuwe adres van de winkelcombinatie van Verrassend Mooi en Booking Dokkum. Ook Nynstyles verhuisde en ging van start in een geheel eigen winkel. 

Hoogstraat Dokkum

Hoogstraat Dokkum

Hoogstraat Dokkum