Ze zijn aan het genieten van een ijsje aan het Grootdiep bij de Zijl. Karen, Maurits en de kinderen Tijn en Daan uit Naarden doen een dagje Dokkum. “We hebben net een ijsje gehaald bij ZUCO. We waren al tijden heel nieuwsgierig, na het zien van de aflevering van ‘Onze Boerderij’ waarin Yvon op bezoek ging bij ZUCO. Nu zijn we eindelijk écht de buurt en kunnen we er een ijsje halen. En het smaakt heerlijk!”.

Relax
Het gezin verblijft in een vakantiewoning op it Dreamlân in Kollumerpomp. “We blijven een week logeren. Afgelopen weekend zijn we naar Groningen geweest en naar de zeehondencrèche in Pieterburen. En we hebben ook een dagje camping gedaan. Lekker relaxen. De jongens kunnen zich daar heerlijk vermaken buiten. Lekker rijden op de skelters en spelen in de speeltuin.


Boekhandels
En, wat vinden jullie van Dokkum? “Een hele leuke stad. We zijn net in de boekhandel geweest. Wat een leuke winkel!” Karen heeft Engels gestudeerd en is docent Engels. In iedere stad die het gezin bezoekt staat de boekhandel op het prioriteitenlijstje. “We zagen deze in Dokkum Magazine staan en dus moesten we er naartoe”. Tijn haalt uit een boek uit de buggy van Daan om te laten zien wat ze hebben gekocht. Geslaagd dus!

Slaapjes
Het gezin is aan de slaapjes van Daan gebonden. “Verder koersen we op Weeronline. Het regende de afgelopen dagen veel. Nu is het lekker droog en niet te warm”. Ideaal weer om Dokkum te verkennen. Als we Tijn vragen wat hij het leukste vindt aan Dokkum zegt hij: “Daar naar beneden rennen!” Hij wijst naar de Hoogstraat. Maurits kijkt nog even om zich heen en vraagt: “Is hier het keerpunt van de Elfstedentocht?”. Wij wijzen naar de overkant van de Zijl. “Dan gaan we daar ook nog even kijken”.

Foto: Marit Anker | Tekst: Marieke Andringa