Op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei organiseert voetbalvereniging CSV Be Quick Dokkum de Bonifatiuscup, een internationaal voetbaltoernooi voor U13- en U15-teams dat plaatsvindt op het Tolhuispark in Dokkum.

Opzet toernooi
Na de feestelijke vlaggenceremonie en een demonstratie freestyle voetbal door Finn Eekkerk en Stefan Brattinga van Nordicos werd de zevende editie van de Bonifatiuscup geopend door burgemeester Johannes Kramer. Om 11:30 uur kon de voetbalpret voor de jeugd officieel beginnen. Het toernooiprogramma is ook dit jaar weer opgezet volgens een WK-schema bestaande uit poulewedstrijden en knock-out rondes. Tevens is er donderdagavond het traditionele bezoek aan het Tolhuisbad voor alle teams, waar discozwemmen op het programma staat. De meeste teams overnachten daarna in sporthal De Doelstien. De finales zullen vrijdagmiddag aan het einde van de middag plaatsvinden. Aansluitend volgt de prijsuitreiking vanaf 16.30 uur. De winnaars van beide leeftijdscategorieën gaan er met de prachtige Bonifatiusbokaal vandoor.

De ware voetbalbeleving
De organisatie van de Bonifatiuscup zet in op beleving. Ze wil de jonge voetballers en begeleiding twee fantastische dagen vol sportiviteit en plezier laten beleven. Er worden meer dan 500 voetballers (plus meereizende staf, ouders en supporters) verwacht op het sportcomplex het Tolhuispark. Vanzelfsrpekend nemen allerlei Nederlandse teams deel aan het toernooi, waarvan een aantal uit de regio en een aantal uit het oosten en westen van het land. Bon Boys, de enige club in Nederland die vernoemd is naar Bonifatius, komt naar Dokkum voor de zesde deelname. Vertegenwoordiging uit de zustersteden van Bonifatius is inmiddels ook traditie: Be Quick mag dit jaar maar liefst vier teams uit Fulda welkomen.

De Bonifatiuscup vindt donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 plaats op het Tolhuispark van ca. 9 uur tot ca. 18 uur. Publiek is van harte welkom! Op de website van Be Quick vind je het programmaboekje voor dit jaar. Meer informatie en foto’s vind je op de Facebook– en Instagrampagina van de Bonifatiuscup.