ASN Installaties – het voormalige Dokkumer gasbedrijf – is overgenomen door de Noorse Energeia groep. De huidige 45 medewerkers van ASN blijven onder dezelfde arbeidsvoorwaarden in dienst. Energeia is een van oorsprong Noors bedrijf dat al ruim 20 jaar duurzame energietoepassingen in de solar branche ontwikkelt, investeert en exploiteert. Het hoofdkantoor van Energeia zit in Oslo. Daarnaast zijn er vestigingen in Leeuwarden en in Milaan. ASN Installaties ziet dat er bij hun klanten steeds meer de behoefte is om in stapjes meegenomen te worden naar verduurzaming. Dit door hen bijvoorbeeld te begeleiden om van het gas af te gaan of zelf energie op te wekken of om energie te besparen door goed onderhoud. ASN Installaties is op dit moment te klein om deze grote vraag aan te kunnen, maar ook voor het uitbreiden van het dienstenpakket en voor het bieden van een totaalconcept.

Energeia maakt stap naar kleinzakelijke en consumentenmarkt
Energeia is actief op de grootzakelijke Solar markt. Met ASN Installaties halen zij een partner aan boord voor het onderhoudsmanagement van hun portefeuille in Nederland en maken ze de stap naar de kleinzakelijke en de consumentenmarkt. Energeia wil samen met ASN klanten bedienen met energie-opwektoepassingen, warmte oplossingen en overige producten gericht op de energietransitie, zoals laadpalen en systemen voor energieopslag. De werkzaamheden worden onder de huidige bedrijfsnaam ASN Installaties uitgevoerd en vanuit de huidige locatie in Dokkum. Robert Veenstra, directeur en mede-eigenaar Energeia: “Wij willen graag betekenisvol zijn in de energietransitie. ASN Installaties is een betrokken regionaal bedrijf met een persoonlijke benadering naar medewerkers en klanten toe. Het bedrijf heeft de kennis en kunde op de particuliere en kleinzakelijke markt. Voor deze groep gaat er namelijk veel veranderen. En dit is voor veel mensen complex. Wij willen de klanten gaan ondersteunen en begeleiden richting de energietransitie.”

Aardgasservice Noord
ASN Installaties is in 1954 ontstaan als afdeling van het Gasbedrijf NOF. Sinds 2000 was ASN onderdeel van Eneco en vanaf 2010 onderdeel van Joulz Bv. ASN Installaties is sinds 1 maart 2011 een zelfstandig installatiebedrijf. Al sinds 1954 beschikt ASN over een eigen storing- en onderhoudsdienst. In 1973 waren er al 10 volledige ingerichte storingswagens beschikbaar, allemaal uitgerust met een mobilofoon. Aardgasservice Noord of kortweg ASN is veranderd in ASN Installaties. Het bedrijf biedt sindsdien allang niet meer alleen gasgerelateerde producten aan, maar ook elektrawerkzaamheden, zonnepanelen en andere energiebesparende toestellen.