Sinds maandag 13 maart huist uitzendbureau 5Flex officieel in Dokkum. Hun nieuwe kantoor is gevestigd aan de Hoogstraat 30, ter hoogte van voormalig pizzeria D’Angelo. Eigenaars Sander en Stephanie Bathoorn zijn enthousiast: “De ligging van het pand is ideaal. Werkzoekenden uit de regio kunnen gemakkelijk bij ons binnenwandelen voor een kopje koffie en een kennismakingsgesprek.”

Ontstaan van 5Flex
Ruim zes jaar geleden begonnen Sander en Stephanie een uitzendbureau onder de naam 5Flex. “Ik deed lange tijd op franchisebasis werk voor een ander uitzendbureau, maar op een gegeven moment werd het tijd voor wat nieuws,” vertelt Sander. “Ik had genoeg kennis en middelen om iets voor mezelf te beginnen. Zo werd 5Flex geboren.”

Nieuw kantoor in Kollum
De eerste paar jaar was 5Flex vooral actief in de Randstad en in het zuiden van het land. Ook voor bedrijven op de Friese Waddeneilanden wierf het uitzendbureau mensen. De rest van Fryslân kwam later pas in beeld. Sander: “Ik sliep voor werk soms wel drie dagen per week in Rotterdam of Eindhoven. Toen we ons eerste kindje kregen, wilde ik graag iets dichter bij huis. Daarom hebben we drie jaar geleden een kantoor geopend in Kollum. Dat leidde tot veel nieuwe klanten uit de regio, waaronder uit Dokkum. We hebben bijvoorbeeld al gewerkt met pizzeria D’Angelo, ‘t Raedhûs, Probo en De ABDIJ.”

Twee minuten lopen
Eigenlijk wilde 5Flex drie jaar geleden al naar Dokkum, maar destijds konden ze geen geschikte plek vinden. Daarom zijn Sander en Stephanie dankbaar en trots op het pand aan de Hoogstraat. “Door dit nieuwe kantoor hopen we nog veel meer klanten uit Dokkum en Noardeast-Fryslân te kunnen helpen,” zegt Sander. Stephanie vult lachend aan: “En dit kantoor is twee minuten lopen van ons huis, dus dat is ook ideaal.”

Focus op mkb
5Flex is het afgelopen jaar explosief gegroeid. “We zijn eigenlijk groot geworden door onze connecties in de logistieke en koerierswereld. Onze grootste klant is topbloemen.nl. In het hoogseizoen hebben we daar wel 200 mensen lopen.” In de toekomst willen Sander en Stephanie vooral ook de focus leggen op het mkb: “Grote klussen zijn belangrijk, maar we vinden het vooral leuk om ook kleinere ondernemers van dienst te zijn. Bedrijven die twee, drie, vier werknemers zoeken… daar halen wij de meeste voldoening uit.”

Werk voor Oekraïners
Dat is tevens de reden dat 5Flex het afgelopen jaar samen heeft gewerkt met Oekraïense vluchtelingen en mensen van de Stichting WerkWilligers (mensen die ongewild thuis zitten door bijvoorbeeld een crimineel verleden). “We merken dat onze klanten er van beide kanten voor open staan, dus zowel werknemers als werkgevers. Dat geeft een goed gevoel. Om deze mensen uit ergens te plaatsen is uitdagend maar dankbaar werk.”

De deur staat open
Want daar draait het bij 5Flex om: persoonlijk contact. “We zijn laagdrempelig en staan dicht bij onze mensen. Flexibiliteit en klantgerichtheid staan bij ons hoog in het vaandel,” vertelt Stephanie. Daarom is de boodschap voor het nieuwe kantoor aan de Hoogstraat ook de volgende: “Kom gerust binnen als je werk zoekt. De deur staat open.”

In de eerste week van april vindt de officiële opening van het nieuwe 5Flex-kantoor plaats, maar het uitzendbureau is nu al open. Het adres is: Hoogstraat 30, 9101LJ Dokkum. Voor meer informatie, zie www.5flex.nl.