Op de Grote Breedstraat in Dokkum startte zaterdagmorgen de tweede editie van de Dockumer Granaet Rally. De dag begon met een ontbijt bij Brouwerij Dokkum, waarna er vanaf negen uur werd opgesteld op de Grote Breedstraat in Dokkum. Hier werd vanaf half tien begonnen met starten. Annelies van der Meer kondigde alle deelnemers aan en gaf samen met de organisatie het startschot.

Goede doel
De rally is een initiatief van Lions Club Noord Oost Friesland, Lions Club Dokkum Bonifatius en Rotary Dokkum en wordt gereden voor de stichting Altijd Doen uit Dokkum. Deze stichting zet zich in voor ouders die door gebrek aan financiële middelen niet de mogelijkheid hebben om leuke dingen te ondernemen met hun kinderen. Er zijn dit jaar drie hoofdsponsororen: Bouwgroep Dijkstra Draisma, Probo en Bourguignon.

Nieuw in 2019
Ten opzichte van de eerste editie waren er een heel aantal nieuwe elementen. Er is deze editie een sportklasse (gevorderden/ervaren equipes). In beide klassen (sport en tourklasse) zijn tijdcontroles en na de lunch een herstart op tijd. De route is uitgezet door een zeer ervaren Tulpenrally rijder. De organisatie is in handen van Hartog Ensel, Arjen Kingma., Focko Visser, Renze de Graaf, Arjen vd Schaaf en Jan Winters. De rally eindigt ook weer bij Brouwerij Dockum.