Er lijkt een nieuwe hotspot bij te zijn gekomen in de binnenstad van Dokkum: op en om het water bij molen Zeldenrust is steeds meer drukte. Met het prachtige weer van de afgelopen dagen bleek het het begin van de Dokkumer Ee een perfecte plek voor vertier voor jong en oud: zwemmende jongeren, SUPpende scholieren, toeristen op de camperplaats en bezoekers voor het pannenkoekenschip.

Pannenkoekschip de Admiraal
Aan het water van parkeerterrein De Helling ligt het pannenkoelschip de Admiraal, wat een volledig nieuw terras boven op het dek van het schip heeft gekregen. Vanaf hier is er een prachtig uitzocht over het water richting de molen. Ook de binnenkant van het schip werd tijdens het stilliggen van de horeca vanwege de coronacrisis, voorzien van nieuwe frisse kleuren en meubilair. De pannenkoeken worden gebakken met meel van de molen en de vers gemolken melk van Zuivelcoöperatie ZUCO.


SUP Skool Dokkum
Tegenover molen Zeldenrust is de SUP-school van Dokkum tijdelijk gevestigd. Vanaf deze plek kunnen SUP-boards gehuurd worden en  worden clinics voor beginners en gevorderden georganiseerd. Ook veel (middelbare) scholen maken deze laatste weken gebruik van de SUP-boards tijdens de afsluiting van het schooljaar. De SUPpers in de binnenstad van Dokkum zijn niet meer weg te denken uit het ‘straatbeeld’.

Camperplek
Ook vanaf de camperplek is het Molenbastion te bewonderen, eigenaren van campers weten deze plek aan het einde van de Baantjergracht goed te vinden. Bijna gedurende het hele jaar staan er (maximaal vijf) campers op de camperplaats, op loopafstand van de binnenstad, die via de Havenmeester beheerd wordt.