Ondernemer Jacob Visser is samen met ‘manusje-van-alles’ Sjoerd Dijkman uit Dokkum druk bezig met de werkzaamheden aan de twee nieuwe escaperooms in Dokkum. In het sportcafé aan de Legeweg in Dokkum komen twee fast escaperooms in de thema’s ‘Hertog Jan’ en ‘Sport en Spel’. In de tweede of derde week van februari wil ondernemer Visser de ruimtes klaar hebben voor gebruik. In twee- of drietallen kunnen gasten dan proberen om de ruimte binnen dertig minuten te verlaten door allerlei puzzels en raadsels op te lossen. Op termijn wil de ondernemer ook een grote escaperoom beginnen in de voormalige projectieruimte van de bioscoop. Die krijgt dan de voormalige bioscoop als thema.

Escape rooms
Het aantal ‘escape rooms’ in Nederland neemt snel toe. In 2013 openden de eerste escape rooms in Nederland. In september 2014 werd er bij een uitzending van het programma De Wereld Draait Door een mobiele escape room gespeeld waarna het ineens heel erg hard ging. In 2015 breidde het fenomeen zich verder uit tot bijna 150 locaties aan het einde van het jaar. De verwachting is dat het aanbod zal toenemen tot circa vierhonderd locaties in 2020. In juli werd in Dokkum een ‘traditionele’ escaperoom geopend, waarbij bezoekers 60 minuten de tijd krijgen om zichzelf te bevrijden. Deze is gevestigd in het bedrijvencentrum Dokkum.

Een jaar open
Sportcafé de Harmonie aan de Legeweg in Dokkum werd in oktober 2016 geopend voor publiek en is inmiddels ruim een jaar open. Het gebouw – dat als laatst in gebruik was als bioscoop – stond tien jaar lang leeg, maar kwam mede door ondernemer Jacob Visser weer tot leven. Hij wist de benedenverdieping om te toveren tot een modern sportcafé. Voor Dokkum een hele opsteker nadat het pand tien jaar lang verpauperde.

Eerdere berichten:
Harmonie in Dokkum komt weer tot leven met Sportcafé