Vanavond eten we wat eerder en misschien laten we de afwas wel even staan. Het Sinterklaasjournaal met Dokkum in de hoofdrol is maandagavond 13 november om 18.00 uur namelijk voor het eerst te zien. In het Sinterklaasjournaal krijgen onder anderen acteurs John Jones, Jeroen Spitzenberger, Frederik Brom en Harry Piekema (bekend van de Albert Heijn reclames) een rol. Dieuwertje Blok neemt zoals ieder jaar de presentatie van het programma voor haar rekening. Jeroen Kramer gaat wederom als verslaggever het land in, net als Charlie Chan Dagelet die voor het eerst is te zien in het Sinterklaasjournaal. Tot pakjesavond is het journaal er iedere avond om 18.00 uur met een uitzending van tien minuten. Tijdens de landelijke intocht op zaterdag 18 november in Dokkum is er een extra lang journaal.

Naast prachtige beelden van de stad tijdens de live-uitzending, is Dokkum ook in het Sinterklaasjournaal al te zien. Op zondag 15 oktober werd een deel van het journaal dat aan het eind van deze week wordt uitgezonden al in Dokkum opgenomen.
De acteurs en actrices en figuranten uit Dokkum en omgeving stonden klaar in hun winterse kledij terwijl er nog een heerlijk najaarszonnetje scheen. Een bekende schaatser twitterde op dat moment ook toevallig over een eventuele Elfstedentocht en de kans dat hij ook in het journaal voorbij komt is groot. Kijken dus!

Deel dit bericht: