Donderdagmiddag 11 februari vanaf half twee was jeugd tot en met zeventien jaar welkom om te schaatsen op de ijsbaan. Ondanks de coronaregels  – afstand houden en rondjes blijven schaatsen – was er veel ijspret, nu er eindelijk weer op de ijsbaan geschaatst kon worden.

Kinderrekjes
Vanaf half drie stroomde er steeds meer jeugd binnen om het ijs uit te proberen. Ook de rekjes werden uit de kast gehaald en in elkaar gezet voor de kinderen. Na het sneeuwschuiven konden de volwassen vanaf 6 uur komen genieten van het schaatsen op de ijsbaan in Dokkum.


Vraag naar houtjes
De Koninklijke IJsclub Dockum heeft vorig jaar een prachtig nieuw Koek en Zopie gebouw gerealiseerd. Deze is ingericht met veel aandacht voor het rijke verleden van de IJsclub. Mensen kunnen een bijdrage leveren aan nóg mooier aankleden van dit gebouw. Wat ze zoeken: houtsjes, oftewel: Friese Doorlopers. Houten schaatst waar de vorige generaties vele kilometers mee weg hebben gekrast op het ijs. Velen worden nog bewaard op zolder of in het hok. De IJsclub wil ze graag ophangen in het Koek en Zopie gebouw. Elk paar wordt voorzien met een label van de (voormalige) eigenaar. Ze kunnen worden ingeleverd tijdens de openstelling van de IJsbaan aan de Birdaarderstraatweg in Dokkum of van maandag t/m zaterdagochtend bij De Groenteman (Klaas Kommerie) aan de Legeweg te Dokkum. Dat mag dan in een plastic zak met daarbij de naam van diegene die er op geschaatst heeft. Deze krijgen dan een mooi plekje in het clubgebouw.

Volg de berichten van de Koninklijke IJsclub Dockum voor de meest recente informatie: Facebook en website.