Eigenaren van Esonstad Horeca – Jacob en Linda Holwerda – zijn de nieuwe exploiteurs van Hotel van der Meer in Dokkum. Rond de paasdagen openen zij de deuren van een volledig nieuw en modern Grand Café en restaurant met 65 zitplaatsen en zeven hotelkamers.

Esonstad en Dokkum
Al vijftien jaar zijn Jacob en Linda Holwerda in Esonstad te vinden. “Nadat we tien jaar een restaurant hadden, kwam de horeca in Esonstad op ons pad. Een typisch seizoenbedrijf met enorme drukte in de zomer en enorme stilte in de winter. Dus keken we wel eens om ons heen voor een locatie erbij. Zo kwamen we aan de praat met de vorige uitbaters van Van der Meer, die ons vroegen de exploitatie over te nemen’, vertelt Jacob Holwerda. Een kans die hij en zijn vrouw Linda met beide handen aangegrepen hebben.


“Mooiste plekje van Dokkum”
“Bouwgroep Dijkstra Draisma is eigenaar van het pand en is momenteel druk bezig met de verbouwing. Het pand is van onder tot boven kaal gemaakt, alles wordt nieuw. Qua aankleding van het restaurant tot de keuken, van de hotelkamers tot het niveau van het eten”, legt Holwerda uit over het moderne horecabedrijf wat er straks staat. Hotel van der Meer krijgt zes tweepersoons hotelkamers plus een familiekamer. “Later betrekken we daar misschien nog het naastgelegen pand (vroegere Haisma) bij.” Volgens Jacob Holwerda staat Hotel van der Meer op het mooiste plekje van Dokkum. “Aan het water en aan de uitvalsweg vanuit het centrum. We zijn straks wederom de ‘huiskamer’ van Dokkum. Qua sfeer, uitstraling en beleving gaan we zeker ons plekje hier vinden.”

Trots op team
Met de uitbreiding in Dokkum erbij wil Holwerda ook een verbinding maken tussen de gasten van het park in Esonstad en met Hotel van der Meer en Dokkum. “Dokkum kan niet zonder Esonstad en Esonstad niet zonder Dokkum. Ze hebben elkaar nodig.” Holwerda geeft aan dat ze er alles aan gaan doen om er een prachtig mooie zaak van te maken. “We hebben er ongelooflijk veel zin in. Ons team is bíj́na compleet en daar ben ik trots op: de mensen op de vloer, zowel in Esonstad als in Dokkum, moeten het doen. Zij dragen de zaak!”

Het team van Van der Meer kan nog wel wat collega’s in de bediening gebruiken, bij interesse kan contact opgenomen worden met Jacob Holwerda.