Hotel Dockum
Vanaf 30 maart aanstaande kunt u voor het eerst een nachtje komen slapen in “Hotel Dockum”. Shannon Viet start hier met haar droom: het runnen van een hotel. Het voormalig bijgebouw van Hotel De Abdij aan De Markt telt negen hotelkamers waar gasten low-budget kunnen overnachten.

Dromen en kansen
Shannon Viet vertelt dat ze na haar eerste bezoek aan een hostel dacht: “Wauw, dit is tof! Dit is mijn droom! Het runnen van een hotel, maar dan in Dokkum!” De afgelopen jaren droomde Viet van een hotel naast haar fulltime baan in de communicatie. Toen deze kans voorbij kwam, greep ze ‘m met beide handen aan. En nu is ze druk met de voorbereidingen voor de eerste gasten. “Alle kamers zijn basic maar netjes ingericht met 2 goede boxspring-bedden, een eigen badkamer met douche en toilet en televisie. Op de gang komt een gezellig ingericht koffiehoekje waar gasten 24/7 gratis koffie en thee kunnen zetten. Met uitzicht op De Markt!”


Prachtig Dokkum
Hotelgasten kunnen alles omtrent hun bezoek aan Hotel Dockum online regelen. Natuurlijk is Viet ook telefonisch bereikbaar, maar ze blijft er voorlopig fulltime naast werken. ‘s Avonds hoopt ze haar hotelgasten in haar hotel te ontmoeten, want dat lijkt haar toch het gezelligst van alles: “Ik wil mijn gasten laten weten hoe mooi Dokkum is en onze stad op de kaart zetten. Vooral als vrienden van buiten Dokkum hier op bezoek komen zie ik de schoonheid van ons stadje iedere keer weer. Dit ga ik ook mijn gasten vertellen, er zijn zoveel mogelijkheden voor leuke uitjes, mooie winkels en fijne plekjes om te lunchen of te dineren. Ik heb genoeg tips om mijn gasten wegwijs te maken in Dokkum en de regio.”

Een ontbijt kan tegen een kleine meerprijs genuttigd worden bij Echte Bakker De Jong in de Grote Breedstraat op een kleine 200 meter vanaf Hotel Dockum.

Eerste boekingen
Vorige week ging de website van Hotel Dockum online en direct werd Viet benaderd door de organisatie van de Bonifatiuscup. Zij zullen in mei tijdens hun toernooi-weekend het hele hotel gebruiken waardoor het hotel gelijk al een weekend is volgeboekt: “een fantastisch begin wat smaakt naar meer!”

Donderdag 29 maart is er in Hotel Dockum van 17.00 tot 19.00 een inloop voor alle belangstellenden, “Welkom!”. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.hoteldockum.nl.

Foto: Marit Anker

Deel dit bericht: