Het voormalige bankgebouw van de ABN Amro in de historische binnenstad van Dokkum heeft een nieuwe bestemming. Op de bovenste etage van het voormalige bankgebouw zijn twee luxe appartementen gepland, de benedenverdieping gaat kantoren huisvesten. Hier gaat onder andere Bouw7 – nu nog gevestigd in de Boterstraat – zich vestigen. Particuliere beleggers kochten het pand in oktober, zo vertelde makelaar DTZ Zadelhoff aan deze site.

Bank verdwenen
Vanwege het sterk afgenomen klantbezoek, sloot ABN AMRO het kantoor in Dokkum aan de Aalsumerpoort 7 op 18 maart 2016. Eerder werd bijvoorbeeld ook al het kantoor in Burgum gesloten. Steeds meer mensen die hun bankzaken via internet waardoor de aanwezigheid van kantoren in dorpen en kleine steden overbodig wordt. Het pand is gebouwd in de jaren ’80 en de totale vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 675 m². Het kantoorpand op de hoek van de Duvenhoek en de Aalsumerpoort beschikt over verder 4 parkeerplaatsen op eigen terrein. De geldautomaat blijft op de locatie achter voor een periode van minstens 10 jaar.

Luxe appartementen
In het centrum van de historische binnenstad zullen een tweetal luxe appartementen van 125m² en 150 m² worden gerealiseerd met een eigen stijlvolle uitstraling. De appartementen worden voorzien van een lift, een eigen afsluitbare parkeerplaats en een ruim dakterras van circa 50 m². Vanuit de royale woonkamer van circa 53m² en 57 m², welke is gelegen op het westen, is een mooi uitzicht over de stad. De appartementen worden verkocht via Makelaardij Roos voor een prijs van €275.000,-.