Werk- en leerbedrijf NEF heeft de handtekeningen gezet onder de aankoop van een perceel grond op industrieterrein Betterwird. Het gaat om een kavel op de hoek van de Oostergoweg en de Havelandoweg, achter printbedrijf Probo. De huidige locatie aan de Holwerderweg in Dokkum is zo’n vijftig jaar oud en dit gebouw wordt verkocht. De nieuwbouw heeft een omvang van ongeveer 8.080 vierkante meter Het gaat om kantoren (circa 1.330 m²) en bedrijfshallen (circa 6.750 m²) voor de mensen uit de regio Noardeast-Fryslân met een afstand tot werk.

In het nieuwe pand wordt bij de opening, die gepland staat voor eind 2021, ook re-integratietak Robuust ondergebracht. Robuust, dat trainingen en cursussen verzorgt voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, zit nu nog in een huurpand aan de Jumaheerd in Kollum. De tien tot vijftien personeelsleden van Robuust verhuizen mee naar Dokkum. Architect TWA uit Burdaard werkt inmiddels aan het ontwerp van het nieuwe pand. Op Tenderned is inmiddels een aankondiging voor een opdracht gedaan. Die moet eind 2019 een geschikte aannemer opleveren die met de nieuwbouw aan de slag kan gaan.


In november 2017 heeft het Algemeen Bestuur van het Werk-/leerbedrijf NoardEast Fryslân (NEF) het besluit al genomen over de toekomstige huisvesting van NEF. Met ruim 800 medewerkers is werk-/leerbedrijf NEF de grootste werkgever in de regio Noardeast Fryslân. NEF biedt mensen met een afstand tot werk die ondersteuning die ze nodig hebben om te kunnen participeren binnen de arbeidsmarkt.