Afgelopen woensdag was de start van de Kinderboekenweek met het thema Vriendschap. Bibliotheek Dokkum nodigde daarom theatergroep Frets! uit voor een kindervoorstelling. Zaterdagmiddag was deze muzikale voorstelling in de bibliotheek te bewonderen voor kinderen van 4 tot 10 jaar oud.

Kinderboekenweek
Sinds 1955 is elk jaar in oktober de tiendaagse Kinderboekenweek ter promotie van het (Nederlandse) kinderboek. Op basisscholen en in bibliotheken wordt extra aandacht aan boeken en lezen besteed. Tijdens de Kinderboekenweek geven boekwinkels bij aanschaf van een Nederlandstalig kinderboek het Kinderboekenweekgeschenk cadeau, dit jaar is dat “De Eilandenruzie” van schrijver Jozua Douglas.


Thema Vriendschap
Elk jaar is er een thema gekoppeld aan de Kinderboekenweek en dit jaar is dat Vriendschap, een veelvoorkomend thema in de jeugdliteratuur. De bibliotheek in Dokkum heeft natuurlijk de mooiste lees- en prentenboeken over dit thema, maar dit jaar ook een een voorstelling: Freonskip. Freonskip is een voorstelling boordevol muziek van Frets!, drie meesters die elkaar op de PABO ontmoetten en samen muziektheatervoorstellingen maken.

Voorstelling Freonskip
De voorstelling gaat over drie matrozen die samen op reis gaan. Deze drie vrienden hebben ieder hun eigen zoektocht naar de Ronde Stip. Tijdens de reis maken ze van alles mee en komen ze voor hete vuren te staan en wordt hun vriendschap getest, want er kan immers maar één kapitein zijn op het schip. Tijdens de voorstelling, geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar, werden de vele facetten van vriendschap besproken.

Afgelopen woensdag was de voorstelling ook al te zien in de bibliotheek van Franeker en komende woensdagmiddag 10 oktober is de voorstelling nog in De Westereen. Kaartjes bestellen kan via: Ontdek de Bieb.

Deel dit bericht: