Van zaterdag 14 t/m 21 november worden onderaan de Hoogstraat in het Glazanhuis (nieuwe) cadeautjes ingezameld voor kinderen van ouders die zijn aangewezen op de voedselbank. Om het Glazenhuis officieel te openen doneerden kinderburgemeester Marije Adema en burgemeester Johannes Kramer vrijdagmiddag 13 november het eerste cadeautje. Dit initiatief is afkomstig van de Lions Noordoost Friesland als alternatief voor het jaarlijks terugkerende Glazenhuis van Sinterklaas.

Cadeautjes en doneren
Vanaf zaterdag 14 november staat het Glazenhuis op het terras van Stadscafé Artisante waar – gedurende de openingstijden van de winkels – cadeautjes gebracht kunnen worden. Tevens is er aan de voorkant van het Glazenhuis ook een mogelijkheid om geld te doneren, waarvan nieuwe cadeautjes gekocht worden door de Lions. Doneren gaat via het scannen van een QR-code die ook op verschillende posters in de stad te vinden is. Doneren kan eenvoudig via de website van de Lions: www.lionsnof.nl.

Glazenhuis van Sinterklaas
De afgelopen jaren was het een begrip in de Sinterklaastijd: het Glazenhuis van Sinterklaas midden op de Zijl. Via verschillende vertrouwde onderdelen als het Pietenparcours, het Hulppiet-diploma, een draaiend rad, ponyrijden en een bezoek van Sinterklaas en zijn pieten, werden veel nieuwe cadeaus ingezameld voor het goede doel. De Lions deelden de ingezamelde cadeaus in op leeftijdscategorie, dat wordt nu van de mensen zelf gevraagd: voorzie de ingeleverde cadeau’s graag van ‘jongen/meisje’ en voor welke leeftijd het geschikt is.

Lionsclub Noordoost Friesland
Lions zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben. Interesse in de samenleving, de wil om de handen uit de mouwen te steken en de mogelijkheid om belangeloos tijd te geven aan de inzet voor anderen, dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een Lion. De Lionsclub Noordoost Friesland is een jonge en actieve club van rond de dertig leden.