Aanstaande zaterdag wordt alweer de zevende editie van de Lentekriebels georganiseerd door een aantal Dokkumer ondernemers. Vorig jaar werd vanwege de verbouwing van de Markt uitgeweken naar de Grote Breedstraat, dit jaar is het festival weer op de vertrouwde plek van De Markt.

Middagprogramma op De Markt
De organisatie is erg blij dat het middagprogramma van de Lentekriebels weer op De Markt plaatsvindt: “Het is hier prachtig geworden en qua ruimte kunnen we alle activiteiten prima kwijt.”. Het avondprogramma vindt traditiegetrouw weer plaats in de Arrivaloods. De kaarten hiervoor zijn bijna uitverkocht.


Activiteiten voor het hele gezin
Zaterdagmiddag is er voor elk wat wils: “We hebben een modeshow van 13 zaken uit Dokkum op een groot podium en aan het einde volgt er nog een verrassing. Voor de heren is er in een showroomcontainer een bierproeverij van Halve Maan uit Brugge. Hier kan een lekker biertje geproefd en gekocht worden”, aldus de organisatie. Ook voor alle leeftijden van de kinderen is  genoeg leuks te doen: “Er zijn waterfietsten voor de allerkleinsten, een draaimolen en de kinderen kunnen geschminkt worden. Ook is er een traptractorrace voor kinderen tot 10 jaar en natuurlijk de jaarlijks terugkerende populaire lasergame!”.

Foto: Marit Anker

Deel dit bericht: