In het weekend van 18 en 19 maart 2023 wordt de Kunst-aan-Huis Atelierroute gehouden, een 200 kilometer lange kunstroute door Noordoost-Friesland en Noordwest-Groningen. In Dokkum kan men kunst bewonderen bij Hotel de ABDIJ en Proef | Lokaal Dokkum. Kunstenaars Wietske Hellinga (Adiantum Keramiek) en Anke Wijnia (Ankes Art) exposeren hun keramiek en schilderijen in de binnentuin en één van de suites van het hotel. Belangstellenden kunnen van 11:00 tot 17:00 uur gratis een kijkje nemen om de creaties van beide artiesten te bewonderen.

Al dertig jaar lang
Dit jaar wordt de dertigste editie van de Kust-aan-Huis route gevierd. Als thema is gekozen voor SAMEN: kunstenaars hebben duo’s of kleine groepjes gevormd om gezamenlijk hun werk te presenteren. Dit keer eens níet vanuit eigen atelier, maar op maar liefst 31 bijzondere locaties in het Lauwersmeergebied, zoals oude kerkjes, borgen, grand cafés, galeries, boerderijen en dus een hotel/restaurant in Dokkum. Voor deze speciale jubileumeditie van Kunst aan Huis doen in totaal maar liefst 76 kunstenaars mee. De meesten, waaronder Wietske en Anke, zijn oud-deelnemers, maar de organisatie laat weten dat er ook nieuwe gasten op de route te vinden zijn. In 1992 werd de Kunst aan Huis Atelierroute voor het eerst gehouden, met galerie “de Blauwe Roos” in Burum als centraal punt. Ook enkele kunstenaars van dat eerste uur doen nu weer mee.

De Kunst aan Huis route is zaterdag 18 en zondag 19 maart gratis te bezoeken van 11:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie en deelnemende artiesten, zie website.