Het historische zeilschip de Tromp – met aan boord een expositie over de 11fountains – is afgemeerd in Dokkum. Het schip maakte de afgelopen maanden een reis langs alle Friese Elfsteden en Rotterdam onder de naam De Tocht. De expositie, een project in het kader van Leeuwarden Kulturele Haadstêd 2018, is vanaf aanstaande donderdagmiddag in Dokkum te bezoeken.

Van donderdag 19 april tot en met zondag 22 april ligt het historische zeilschip de Tromp –  met aan boord een unieke expositie over de 11fountains – in Dokkum Grootdiep. Bezoekers zijn welkom tussen 13.00 en 18.00 uur. Het schip maakt een reis langs alle Friese Elfsteden onder de naam ‘De Tocht’. De expositie was voor het eerst te bezoeken tijdens het openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân 2018 en lag ook in Rotterdam tijdens de Art Rotterdam kunstweek.


De Tocht is een rondvarende expositie over 11Fountains op de originele koftjalk de Tromp. Vooruitlopend op de opening van de fonteinen op 18 mei 2018 vertelt De Tocht het verhaal achter 11Fountains, op uniek varend cultureel erfgoed, met de maquettes van toekomstig cultureel erfgoed aan boord. De expositie omvat:
• De maquettes van de fonteinontwerpen;
• Beeldmateriaal van het maakproces, waarbij een kijkje wordt gegeven achter de schermen, in de studio’s van de kunstenaars (internationaal en Fries) en bij internationale en Friese ambachtslieden en bedrijven;
• Boeken over het werk van de kunstenaars;
• En diverse activiteiten.