BinckBank Tour
De belangrijkste Nederlandse wielerkoers begint volgend jaar in Dokkum. Op maandag 31 augustus gaat de BinckBank Tour van start in Dokkum, zo werd maandagmorgen 30 december officieel bekend gemaakt tijdens een persconferentie in het Stadhuis van Dokkum.  Zowel de ploegenpresentatie als de eerste etappe wordt gehouden in en rond Dokkum. Burgemeester Apotheker en gedeputeerde De Rouwe spraken tijdens de conferentie van ‘een uniek evenement en kans voor Fryslan en de regio’. De tocht gaat door Noordoost Fryslân en zal, naast de stad, meerdere dorpen in verschillende gemeenten aandoen.>

Opnieuw in Fryslân
De rittenkoers door Nederland en België, de voormalige Eneco Tour, startte dit jaar ook al in Friesland. De eerste etappe van ging toen van Heerenveen naar Bolsward. In 2019 waren de Belgen almachtig. Laurens De Plus won de race en op het eindpodium werd hij vergezeld door Oliver Naesen en Tim Wellens. In 2015 en 2016 waren er etappes met begin en eind in Bolsward. De provincie Fryslân betaalde met ingang van 2018 jaarlijks een regiebudget gereserveerd van € 50.000 ter ondersteuning van (lobby) activiteiten die de wielerambitie verder helpen. Hoe hoog de bijdrage van de gemeente Noardeast-Fryslân aan het evenement is, is niet bekend. De start van de BinckBank Tour in Heerenveen kost de gemeente 53.000 euro.


Verbinding met Admiraliteitsdagen
Het event wordt onder de regie van de gemeente Noardeast-Fryslân georganiseerd en vormt in feite het begin van de Admiraliteitsdagen later die week. De Admiraliteitsdagen worden voor de tiende keer georganiseerd! De organisatie hiervan ziet het internationale wielerfestijn dan ook als een uitgelezen kans Dokkum als regiostad nog steviger neer te zetten. Op maandag 31 augustus vindt in Dokkum de start van de zestiende Profronde van Nederland plaats. De wielrenners rijden een mooie route door Noordoost Fryslân. De finishplaats van de eerste etappe is ook in Dokkum. Er is dan ongeveer 170 km. afgelegd. De BinckBank Tour eindigt op zondag 6 september.