De vier filmhuizen in Noardeast-Fryslân, Bios Burdaard, Filmhuis Dokkum, Filmhuis Kollum en de De Ynset Holwerd, openen het nieuwe filmseizoen met vier muziekfilms. In elk filmhuis is op verschillende avonden eind september een andere muziekfilm te zien.

Op dinsdag 24 september is in het theater van Sense de film Green Book te zien, een Amerikaanse biografische roadmovie uit 2018. Deze film is gebaseerd op de vriendschap tussen de beschaafde en elegante zwarte pianist Don Shirley en diens wat slordige Italiaanse chauffeur en lijfwacht Tony Lip. Ondanks hun tegengestelde persoonlijkheden maken ze een concerttournee door de Zuidelijke Verenigde Staten. Ze worden onderweg meermaals geconfronteerd met racisme. Het betreft een mooi en heftig verhaal met humor en heel veel prachtige muziek, een heerlijke “feelgood movie”. Tijdens de laatste Oscaruitreiking wonnen 2 muziekfilms de meeste prijzen “Bohemian Rhapsody” won 4 Oscars, maar “Green Book” won de belangrijkste: de Oscar voor beste film!


Extra: vooraf, tijdens de pauze en na afloop live muziek van pianist David de Vries met een gitarist. Aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 u.) Info: www.filmhuis-dokkum.nl