Dokkum zorgde vrijdagmiddag weer voor een gezellige binnenkomst voor de deelnemers van de Wandelelfstedentocht. De 75e lustrumeditie begon afgelopen dinsdag in Leeuwarden en vrijdag konden de wandelaars vanaf 12 uur in onze stad aankomen. De 5-daagse wandeltocht langs de elf steden van Fryslân eindigt zaterdag met een laatste etappe richting Leeuwarden.

Binnenkomst Dokkum
De wandelaars kwamen Dokkum binnen via industrieterrein Betterwird. Langs de Voorstreek en de Nauwstraat wandelden de sportievelingen naar De Zijl, waar tegenover het gemeentehuis was een stempelpost ingericht. De terrassen zaten vol en wandelaars werden in met veel gejuich, enthousiasme en een muzikale groet van dweilorkest ‘Boljeiers’ de stad binnengehaald. Een feestje voor zowel het publiek als de Elfstedenwandelaars in Dokkum.

Laatste etappe
In 2023 hebben in totaal 834 wandelaars zich ingeschreven voor de Wandelelfstedentocht, waarvan 631 meedoen aan de 5-daagse. Maar liefst 132 wandelaars slapen aan boord van één van de slaapschepen die in Dokkum bij de IJsherberg zijn afgemeerd. De Friese Elfstedenwandeltocht leidt door het veelzijdige landschap van Friesland. Tijdens deze unieke tocht leggen wandelaars ruim 200 km af. De vierde etappe ging van Franeker naar Dokkum en was 44 kilometer lang. Zaterdagmorgen tussen 06:00 en 08:00 uur starten de wandelaars weer vanuit Dokkum voor de laatste en kortste etappe. Deze gaat van Dokkum richting Leeuwarden en is nog 28 kilometer. Omdat de organisatie dit jaar haar 75-jarig bestaan viert, bestaat er dit jaar ook de mogelijkheid om je in Dokkum nog aan te melden om deze laatste kilometers mee te lopen.