2016fab4carbagerun
Na anderhalf jaar voorbereiden kan maandagmorgen het grote avontuur beginnen voor Dokkumers Nolke Kuipers, Hein Pieter Groeneveld, Dirk Jan Kuik en Bert Kuipers. Met twee oude Renaults doen de mannen mee aan de Carbage run, de ultieme 5-daagse rally door Europa in een barrel van max. 500 euro. Aan de Vleesmarkt in de stad werden de autowrakken volledig vernieuwd, om zo aan de tocht mee te kunnen doen. Nadat er de afgelopen twee maanden bijna elke avond geklust werd, zijn de beide ‘barrels’  helemaal klaar voor de tocht door Europa. Vrijdagavond ging het viertal met de beide auto’s langs alle sponsoren in Dokkum.

Carbage Run
Tijdens de Carbage run is de uitdaging om met een oud barrel een prachtige 5-daagse tocht door Europa af te leggen van enkele duizenden kilometers. Het gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken. Het gaat er niet om wie het eerste aankomt, maar natuurlijk is er wel een wedstrijdelement. Elke dag krijgt het team opdrachten mee waarmee punten te verdienen zijn en het team met de meeste punten aan het einde van de week wint. De vier Dokkumers vertrekken op zondag vast naar startplaats Gorinchem, waar op maandagochtend tussen 7 en 8 uur wordt gestart. De eerste etappe gaat naar Basel, een tocht van zo’n 700 kilometer. Er zijn in totaal vijf etappes. Na de finish in Andorra op vrijdag rijden de mannen in twee dagen weer naar huis.

Sponsors
Het team wordt gesponsord door verschillende (Dokkumer) bedrijven. Dizzy verzorgde de kleding van de mannen, Autobedrijf van den Akker voor de benzine, Lauwersdesign voor de bestickering van de auto’s, Lippe Wonen voor de bekleding van de auto’s, The Led Shop voor de verlichting, PD Automaterialen zorgde voor de nodige onderdelen en Albert Heijn Dokkum voor de boodschappen voor onderweg. Herman Iedema – ook uit Dokkum – deed vorig jaar met de tocht mee en gaf de mannen een 27MC-bakjes voor in de auto’s, zodat het onderweg gemakkelijk communiceren is.

Meer rally’s
Wat begon als een enthousiast plan, viel naderhand soms toch even tegen. “Het motorblok van een van de beide auto’s werd vorig week nog in zijn geheel vervangen”, vertelt Bert Kuipers. Het wordt spannend onderweg en de beide duo’s kunnen geen gebruik maken van pechhulp-diensten. “We zijn aangewezen op elkaar en blijven bij elkaar in de buurt”, aldus Kuipers. De mannen zien de uitdagende tocht ook als een proef. Als de rally bevalt, sluiten de mannen niet uit dat ze aan meer tochten mee gaan doen.

Live te volgen
De belevenissen van de mannen zijn te volgen via de Facebook-pagina van Fab4. Daarnaast is er de website www.carbagerunlive.nl, waar het team te volgen zal zijn.