In de eerste week van januari 2023 blikt in-dokkum met verschillende Dokkumers vooruit op komend jaar. Wat gaat 2023 brengen? Hoe beleven we de jaarwisseling? Zijn er ook goede voornemens of nieuwjaarswensen? En we blikken kort terug op 2022. In deze laatste editie kijken we vooruit met Henriëtte van de Pol-Banga.

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Henriëtte van de Pol-Banga. Ik ben getrouwd met Juriaan en moeder van Yaniek, Juliët en Xem. In mijn werk als Virtual Assistant (VA) ondersteun ik ondernemers (online) door het overnemen van taken waar ze of geen tijd voor hebben of minder goed in zijn, zodat zij zich kunnen richten op de ontwikkeling van hun bedrijf. Deze taken zijn heel divers: van projectmanager tot sparringpartner, van backoffice tot klantencontact en administratie. Ik ben een échte allrounder. Ik ondersteun momenteel acht ondernemers op regelmatige basis. Dit doe ik zoveel mogelijk online. Een aantal opdrachtgevers komen uit de omgeving, maar ik werk bijvoorbeeld ook met iemand uit Frankrijk.

Wat waren je hoogtepunten van 2022?

Dit jaar maakte voor mij duidelijk hoe relatief hoogtepunten zijn. Op het gebied van gezondheid van mensen om mij heen was dit een verdrietig jaar. Ik ben blij en dankbaar dat de gezondheid van mijzelf en mijn naasten momenteel goed en stabiel is.
Als hoogtepunten wil ik daarom ook met name de geboorte van mijn neefje Mees en de leuke uitstapjes en vakanties met mijn gezin en familie noemen: de wintersport, de mooie zomervakantie, weekendjes Den-Haag en Brugge… van die dingen heb ik heel erg genoten!

Qua werk ben ik allereerst dankbaar voor alle stabiele samenwerkingen die ik met mijn opdrachtgevers heb ontwikkeld en ben blijven ontwikkelen in 2022. Daarnaast was de realisatie van Studio CIX voor mij een hoogtepunt. Met een team van vijf freelancers brengen wij bij Studio CIX door middel van diepte-interviews verschillende journeys in beeld voor bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een klantreis waarbij alle contactmomenten met het bedrijf in beeld gebracht worden, of een medewerkersreis binnen een organisatie. Een perfecte manier om door een onafhankelijk bedrijf het werkelijk geluid over jouw organisatie te horen en daar verbeteringen in aan te brengen voor het (ver)binden van medewerkers of een wow-effect voor klanten.

Tevens ben ik heel trots op de teams van in-dokkum, Dokkum Magazine en Promotie Dokkum. Ik vind het prachtig om te zien hoe zo veel mensen zich (vrijwillig) inzetten voor Dokkum en deze stad elke dag weer proberen meer op de kaart te zetten. Kortom, ik ben dankbaar voor de vele mooie dingen die ik dit jaar heb mogen meemaken, zowel op privé- als op werkgebied.

Met wat voor gevoel ga jij 2023 in?
Met een goed gevoel! De mensen van wie ik houd zijn gezond, mijn ouders zijn vitaal, ik heb leuk werk en nóg leukere vrienden. Zoveel heb ik niet met de jaarwisseling, ik zit nu lekker in mijn vel en dat gevoel wil ik graag meenemen naar het nieuwe jaar.

Wat staat er op de planning voor 2023?
Uiteraard hoop ik op privégebied weer vele uitstapjes te mogen maken met mijn gezin en samen met hen van vakanties te mogen genieten. Qua werk staan er niet veel dingen op de planning die anders zijn dan nu. Ik ga gewoon lekker verder zoals het nu ook gaat!

Waar kijk je het meest naar uit komend jaar?
Boeken lezen en podcasts luisteren in mijn nieuwe bad(kamer) en ik word dit jaar veertig. Ik weet inmiddels dat ik daar niet tegenop hoef te kijken en blij mag zijn dat ik veertig mág worden. Dat gaan we dus goed vieren!

Heb je ook goede voornemens?
Nee, daar doe ik niet aan. Op 1 januari is voor mij niet ineens alles anders. Al is het natuurlijk altijd wel een goed moment om met elkaar een stukje bewustwording te creëren. Ik zie de jaarwisseling meer als een tijd van reflectie. Sommige dingen zijn misschien wat verslapt aan het einde van het jaar, dus daarom vind ik het fijn om met m’n partner en geliefden een aantal dingen door te nemen. Ook op het gebied van werken geldt deze zelfreflectie voor mij: wat vond ik afgelopen jaar superleuk aan dit werk? Wat wil ik komend jaar beter doen? Ik ben als VA zelfstandig ondernemer, dus ik vind het belangrijk dat ik doe wat ik leuk vind!

Heb je nog een nieuwjaarswens die je wilt delen?
Ik wens iedereen een heel gezond en gelukkig 2023! En ik zou het fijn vinden als we in het nieuwe jaar wat liever voor elkaar zijn. Dat zou ons allemaal een beetje gelukkiger maken.