Bouw7
Na een flinke verbouwing is het voormalige kantoor van de Dokkumer en Leeuwarder Courant aan de Boterstraat in Dokkum opnieuw in gebruik genomen. Drie bedrijven die allemaal iets met de bouwsector te maken hebben, zijn inmiddels volop in het kantoor aan het werk. Jelsma Vastgoed, Sjouke Hiemstra Bouwkundig Bureau en het innovatieve Bouw7 vestigden zich in de historische binnenstad van Dokkum. Wethouder Sicco Boorsma verzorgt vandaag de opening.

Digitaal
Sander Jongsma en Rick Pasveer (beide 25) zijn de jongste ondernemers in het pand. Met hun innovatieve applicatie voor de bouwsector wisten ze met succes een plek te veroveren in de traditionele bouwwereld. “Over vijf jaar werkt iedereen in de bouw met een tablet”, legt Jongsma uit. “Voor 1 euro per dag kunnen ZZP’ers en MKB-bedrijven hun administratie volledig digitaliseren”. Betalen ondernemers het dubbele, dan levert het bedrijf een gratis iPad inclusief data abonnement. Bouwbedrijven besparen veel tijd omdat de applicatie direct alle administratie op locatie verwerkt. Dat kan voor projectbewaking, facturatie of nacalculatie zijn en gegevens hoeven niet twee keer te worden ingevuld.

Door heel Nederland
De Bouw7 applicatie is ontwikkeld vanuit de eindgebruiker en werd onder andere getest op de bouwvloer, door mee te lopen met timmermannen. Inmiddels heeft het gebruikers in heel Nederland. Het is een van de twee dingen die het bedrijf van Jongsma en Pasveer doet. Naast de ‘standaard’ applicatie wordt ook software op maat gemaakt. Het duo in Dokkum doet dat niet alleen, maar samen met een aantal collega’s die vanuit Groningen werken. Toch werd er heel bewust voor een kantoor in de historische binnenstad van Dokkum gekozen.

Groei
Sander Jongsma is vooral verantwoordelijk voor het zakelijke deel van het bedrijf, de bouwkundige achtergrond van zijn familie en bijbaan in de bouw hebben de basis gelegd voor de software. Rick Pasveer deed de opleiding Communicatie en Multimedia design (CMD) en houdt zich voornamelijk bezig met het technische deel. Het IT-bedrijf groeit en is inmiddels op zoek naar nieuwe collega’s. Dat ze overigens samen met twee andere bouw gerelateerde bedrijven in het pand gevestigd zijn is toeval. Via makelaardij Roos werd de locatie gevonden. En dat bevalt na een maand prima. “Er is lekker veel reuring om ons heen in de stad”, vindt Jongsma.