Vlak voor de opening van het toeristenseizoen opende Jojanneke Dijkstra haar nieuwe kantoor voor Booking Dokkum op de Waagstraat. Midden in het historische centrum van Dokkum verwelkomt Jojanneke hier haar gasten voor de verschillende accommodaties die zij beheert.

Nieuw kantoor
De afgelopen vijf jaar groeide Booking Dokkum in het aantal B&B’s en appartementen en daar hoort volgens eigenaresse Jojanneke Dijkstra een eigen kantoor bij: “Vanwege de groei, maar ook vanwege professionalisering was ik op zoek naar een eigen kantoor. Een pand centraal in de binnenstad wat volledig voor mijzelf is, waar ik de gasten kan ontvangen en uitchecken en ze informatie kan geven over de omgeving. Ook maak ik hier de ontbijtmanden klaar en ligt de voorraad beddengoed en de handdoeken hier.”


Verbouwing
Jojanneke had het plan van een eigen kantoor mét B&B in haar hoofd en stapte naar Wybe Jelsma van DOK74 Vastgoed BV: “Ik vertelde Wybe over mijn wensen van een kantoor in de binnenstad mét keuken en een B&B erboven. Er stonden twee geschikte panden leeg en deze in de Waagstraat is het geworden. In tien weken tijd is het hele pand verbouwd. Ik wilde beslist klaar zijn voor de opening van het toeristenseizoen. Hieronder zit mijn kantoor en boven het kantoor zit B&B Bij de Waegh waar ruimte is voor vier personen. Ik heb het hele pand zelf gestyled, van het tegeltje tot het nachtkastje. Dat vind ik prachtig om te doen en zo wordt het nog meer van mezelf.” aldus een enthousiaste Jojanneke die op kantoor vergezeld wordt door Stippie de kantoorpoes. Voor het raam, in het zonnetje, trekt Stippie veel bekijks van langslopende toeristen.

Booking Dokkum
Momenteel verhuurt Booking Dokkum acht B&B’s en appartementen in de binnenstad maar er zijn alweer plannen voor meer accommodaties vertelt Jojanneke: “Er worden momenteel twee panden verbouwt die ook weer via Booking Dokkum verhuurt gaan worden. Deze panden zijn van eigenaren die al in het Booking Dokkum-team zitten. We vormen echt een team met elkaar met hetzelfde doel: hoogwaardige en luxe overnachtingsplekken in Dokkum aanbieden. We gaan voor kwaliteit en we versterken elkaar.”

Jojanneke vertelt verder over haar team en de toekomstplannen: “Momenteel heb ik drie meiden die mij helpen: Jildau, Lysette en Janna. Richting de zomer wordt het team nog weer uitgebreid, want op dagen dat alle accommodaties bezet zijn en schoongemaakt moeten worden, kan ik dat echt niet allemaal alleen. Ik wil toewerken naar een stabiel team want er zijn nog veel meer plannen. Zo zou ik graag meer service willen bieden aan mijn gasten om het nog aantrekkelijker te maken in Dokkum te verblijven. Bijvoorbeeld het organiseren van complete (bus)reizen. Het is mooi om te zien hoe de regionale bedrijven hierover meedenken: met elkaar moeten we het doen!”