Ben jij ook altijd zo benieuwd wat voor interieur er schuilt achter de voordeur van dat prachtige, oude pand in de binnenstad, dat ene karakteristieke huis op de bolwerken of die moderne nieuwbouwwoning buiten het centrum? In-Dokkum neemt af en toe een kijkje in de mooiste huizen met de meest verrassende interieurs. Laat je inspireren In-Dokkum! Deze keer waren we op bezoek bij interieurstylist Helga Oosterkamp van &HelgaStyling.

Bewoner: Helga Oosterkamp
Waar: Raard
Soort huis: tussenwoning
Gebouwd in: 1974
Bewoner sinds: 2015
Laatst veranderd in huis: de muur tussen de voormalige keuken en woonkamer, om zo een nieuwe, meer open woonkeuken te creëren.
Instagram: @enhelgastyling

Waarom ben je op dit huis gevallen?
Ik ben niet per se op dit huis gevallen… Ik woonde eerst een paar straten verderop, maar dat huis huurde ik. Toen dat werd verkocht, moest ik iets anders zoeken. De mensen die dat huis kochten, verkochten dit huis waar ik nu in woon. Ik dacht: misschien is die woning wel wat voor mij. En dat was het! Eigenlijk hebben we dus een soort huizenruil gedaan.

Wat maakt dat het hier zo fijn wonen is?
Ik vind Raard een heel fijn, gemoedelijk en actief dorp. Mijn buurtgenoten zijn hartstikke leuk en gezellig. Bovendien is de ligging perfect: “bûtenút” maar toch ben je binnen vijf minuten in het centrum van Dokkum. En wat het ook fijn wonen maakt, is dat je hier zo omringd bent door de natuur. Ik houd bijvoorbeeld heel erg van suppen en wandelen. Dat kun je hier beide makkelijk doen.

Hoe zou jij je interieurstijl omschrijven?
Een mix en match van oud en nieuw! Ik houd van oude meubels met een verhaal: erfstukken, cadeautjes van vrienden en familie… Ik vind het leuk om die “antieke” stukken te combineren met een moderne en vooral ook kleurrijke look. Ik ben gek op kleur!

Waar ben je het meest trots op in huis?
Ik heb mijn huis laatst verbouwd. Ik ben heel trots op het feit dat het precies zo geworden is als hoe ik het in mijn hoofd had. Mijn fantasie is dus werkelijkheid geworden 🙂

Wat is je favoriete plek in of rondom het huis?
De woonkeuken. In deze ruime leefruimte ben ik graag: ik eet hier, ik werk hier, ik kan hier gezellig kletsen met mijn zoon, ik drink hier wijntjes met vriendinnen. De ideale plek in huis! Ik vind ook de aanbouw met overkapping heel fijn. Dat is een soort extra stukje leefruimte naast de woonkeuken, waar ik met wat warmer weer graag te vinden ben.

Wat is je favoriete woonitem in huis?
De antieke Biedermeier kast. Ik heb hem gekregen van een vriendin van mijn moeder, die hem eigenlijk weg wilde doen. Gelukkig heb ik hem toen gekregen! Ik kreeg hem in originele staat, maar hij heeft inmiddels alle kleuren van de regenboog al gehad. Toen ik het huis laatst heb verbouwd, wilde ik mijn favoriete kleur meer in het huis laten terugkomen. Daarom heb ik hem nu oranje geverfd.

Waar ben je minder tevreden over of wat zou je nog graag willen veranderen?
Mijn trap wil ik nog graag anders; ik vind het tapijt niet zo mooi.

Heb je nog bijzondere woonwensen?
Ik ben graag bezig om mijn huis te veranderen, dus woonwensen heb ik altijd. Mijn volgende project wordt mijn WC: die wil ik graag een make-over geven. En ik ben ook altijd bezig met mijn huis te verduurzamen, want dat vind ik belangrijk.

Waar haal jij je wooninspiratie vandaan?
Uit historische panden, uit boutique hotels en restaurants. Ook als ik toevallig een bijzonder huis langs de weg zie, maak ik daar een foto van. Hoe meer out of the box, hoe leuker ik het vaak vind. En de natuur! Ik zie zoveel prachtige kleurencombinaties en -palletten in bijvoorbeeld bomen of bloemen.
Ik haal ook veel inspiratie uit vt wonen. Het TV-programma “Weer Verliefd op Je Huis” ben ik dol op, en dan vooral de creaties van Frans Uyterlinde. Zijn styling en designs vind ik prachtig!

Wat zijn je favoriete woonmerken?
It’s About Romi, Zuiver, Dutchbone, Heinen Delftsblauw en present time.

Wat is jouw favoriete interieurwinkel/woonadresje in Dokkum?
Ik shop graag bij de Kwantum, de Karwei en de Jysk. In de binnenstad zijn Silk & Design en 1622 mijn favoriete woonwinkels. En het is misschien een beetje valsspelen, maar Jilderda in Damwâld heeft ook altijd heel mooie items 😉