De binnenstad van Dokkum ondergaat aankomende lente flinke veranderingen. Een aantal winkels verhuizen en panden worden verbouwd en overgenomen. Nieuwe initiatieven groeien als paddenstoelen uit de grond. Wat betekent dit voor het gezicht van de stad? In-Dokkum zet ze voor je op een rijtje:

Outlet in voormalig pand ICI
De Outlet Dokkum opent 1 april haar deuren aan de Waagstraat, in het voormalige pand van ICI Mode. Dat vertelt Herbert Groeneveld, docent opleiding retail bij Firda. “We gaan de winkel in een nieuw jasje gieten,” zegt hij. “Dat doen we door meer challengeonderwijs aan te bieden. Dat houdt in dat er meer samenwerking wordt gezocht meer met het ondernemersveld in Dokkum. Het is fantastisch dat we zoveel ondernemers in Dokkum hebben die hier open voor staan en met ons mee willen denken.”

“Zo willen we als Outlet bijvoorbeeld een actievere rol op ons nemen bij de Kerstmarkt en Admiraliteitsdagen en meer verbinding met de stad en het ondernemerschap stimuleren.” Het bijzondere is dat de nieuwe Outlet zal worden gerealiseerd door het totale hogere onderwijs in Dokkum – dus niet alleen Firda zoals voorheen, maar ook PRO Dokkum, Dokwurk, Dockinga en Piter Jelles doen dit keer mee.

Intertoys
Er hebben zich al geïnteresseerden gemeld voor de voormalige Intertoys. Het pand aan de Waagstraat is vanaf zaterdag 27 januari dicht. Intertoys kondigde eind november 2023 aan dat er in januari 2024 een beslissing zou worden genomen over het lot van het filiaal in Dokkum. Onlangs was er op een van de ramen een poster geplaatst waarop werd vermeld dat de speelgoedwinkel op 27 januari aanstaande definitief haar deuren zou sluiten. Dat is inmiddels gebeurd. Hoewel er al wel geïnteresseerden zijn voor overname van het pand, is nog niet bekend wat voor initiatief hier haar deuren zal openen.

Hypotheekshop
Vanaf oktober 2023 huist de Hypotheekshop Dokkum aan de Doorbraak 1. Franchisenemer Ivo Beernink, die ook de vestigingen in Schagen en Medemblik in zijn portefeuille heeft, wil samen met zijn team voor zijn klanten klaarstaan in deze regio, door onafhankelijk hypotheekadvies op maat te geven. Onafhankelijk houdt in dat meer dan 40 geldverstrekkers met elkaar worden vergeleken. Daaruit wordt degene geadviseerd die het beste bij de klant past.

“Het belang van de klant staat dus altijd op de eerste plaats,” vertelt Beernink. Maar de hypotheekshop doet meer dan alleen hypotheekadvies geven. Mensen zijn hier dus aan het juiste adres als ze bijvoorbeeld hun eerste huis gaan kopen, als ze aan een andere woning toe zijn, denken aan het oversluiten of aanpassen van de hypotheek of vragen hebben over verzekeringen of andere financiële producten. “We kunnen niet wachten om mensen te helpen bij het verwezenlijken van onder andere hun woondromen.”

Tweede vestiging IO SORRIDO
Midden februari opent IO SORRIDO een tweede vestiging, namelijk IO SORRIDO By Demi op de Dijk 4 in Dokkum. Deze vestiging wordt een nieuwe uitdaging voor eigenaresse moeder Hilma en dochter Demi op de Vlasstraat 1 in Dokkum. De nieuwe vestiging ligt niet ver van de originele winkel af. Ze laten weten een samenwerking aan te gaan met diverse merken als Olaf, Nunoo bags, Catwalk Junkie, Rough Studio’s, Stieglitz, Gestuz, Frnch, AlixtheLabel, Copenhagen, shoes, Bruunz bazar, Bronx en Feltl Amsterdam.

Verhuizing Primera
De Primera verhuist op 17 februari van de Waagstraat naar de Grote Breedstraat 21 in Dokkum. Het pand waarin de Primera zich nu bevindt ervaart men ruimtetekort Om deze reden zal de tabak- en gemakswinkel zich te midden februari op de Grote Breedstraat bevinden.

Samenvoegen panden Woudstra Schoenmode en Sake Store Dokkum
De panden van Woudstra Schoenmode en Sake Store Dokkum worden samengevoegd. Begin februari begint men met de verbouwing. De winkels blijven beide geopend. Sake Store zal een stukje uitbreiden en Woudstra Schoenmode wordt iets kleiner. Wat er met het nieuwe stuk verkregen ruimte gaat gebeuren in Sake Store is momenteel nog een verrassing. Bij Woudstra Schoenmode zal er verder weinig veranderen: ze delen hun winkel duurzamer in maar behouden hetzelfde merkenpakket zoals de klant dat gewend is.

Overname G&W Gezondheidswinkel Werkman door Glow Dokkum
Op 1 januari nam Glow Dokkum de G&W Gezondheidswinkel Werkman over. De salon zal zich binnenkort boven de gezondheidswinkel vestigen. Beide bedrijven worden samengevoegd waardoor er een combinatie ontstaat om zowel van binnen als van buiten aan huidverbetering te werken.