Zaterdagmiddag werd op De Zijl in Dokkum het toeristenseizoen geopend en tegelijkertijd werd het Dokkum Magazine 2018 gepresenteerd. Burgemeester Marga Waanders nam de tiende editie van het magazine in ontvangst, die werd binnengebracht door skûtsje de Noarderling en de suppers van Sup Skool Dokkum, terwijl er door Dance Factory Dokkum een optreden werd verzorgd. Dokkum Magazine bevat verhalen over Dokkum en de regio, bekende en minder bekende Dokkumers en nog veel meer. Het blad wordt verspreid via winkels, restaurants, hotels, B&B’s, jachthavens en campings in een grote regio rond Dokkum.

Schoonmaakactie
Voorafgaand aan de officiële opening werden de Dokkumer grachten schoongemaakt door Sup Skool Dokkum en iedereen die mee wilde helpen. Wethouder Pieter Braaksma nam de hoeveelheid afval in ontvangst en prees het initiatief. De hoeveelheid afval die binnen een uurtje werd verzameld was behoorlijk. Vanwege deze troep in en rond het water greep Jacqueline “World Water Day” aan om meer aandacht te vragen voor schonere grachten in Dokkum. Dat is gelukt. Ook volgend jaar vindt de schoonmaakactie weer plaats in combinatie met de start van het toeristenseizoen.


Ambassadeurs
Voor redactieleden Jan Piet Werkman en Jan Michiel van der Gang was het de laatste editie waarbij ze in de redactie zaten. De redactie kan nog steeds op de beide mannen rekenen. Ze werden benoemd tot levenslange ambassadeurs van het Dokkum Magazine en de stad Dokkum. Ze worden opgevolgd door ondernemers Willemijn Kooyenga en Wytse Piersma. Na de presentatie kon er nog een Elfstegentocht door Dokkum worden gedaan en kon het Dokkumer Skûtsje worden bezichtigd. Het Dokkum Magazine 2018 is onder andere verkrijgbaar bij Van der Gang herenkleding, Albert Heijn Dokkum en tal van winkels in en rondom de historische binnenstad van Dokkum.

Hoe zetten we Dokkum nog beter op de kaart? Wij verzamelen graag goede ideeën voor de promotie van Dokkum. Laat je idee achter en maak kans op mooie prijzen! Lees meer

Foto’s: Marit Anker