I N D O K K U M

k o m t e r a a n

Grote verbouwing voor Grand Café de Waegh

Grote verbouwing voor Grand Café de Waegh

De komende weken worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de grote verbouwing van Grand Café de Waegh. Het monumentale pand blijft intact, juist de oorspronkelijke details zullen verfraaid worden. Eigenaren Nick en Anke Mellink verwachten begin volgend jaar te kunnen starten met de verbouwing zodat ze in het voorjaar van 2021 helemaal klaar zijn.

De komende weken worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de grote verbouwing van Grand Café de Waegh. Het monumentale pand blijft intact, juist de oorspronkelijke details zullen verfraaid worden. Eigenaren Nick en Anke Mellink verwachten begin volgend jaar te kunnen starten met de verbouwing zodat ze in het voorjaar van 2021 helemaal klaar zijn. Keuken naar bovenverdieping “We willen heel graag de kant van De Waegh aan de Breedstraat meer ‘open’ maken. Daar zit nu de keuken waardoor alle originele details van dit prachtige pand een beetje verstopt zitten. De grootste verandering wordt dus het verplaatsten van de keuken naar de bovenverdieping. Aan de kant waar de keuken nu zit, is het daardoor donkerder en dichter. Doordat we strals alles opengooien is de entree vanaf de Grote Breedstraat veel mooier. Het restaurant wordt dan één grote open ruimte met veel extra lichtinval door de ramen”, vertellen Nick en Anke die hier zeven jaar geleden Grand Café de Waegh openden. “De nieuwe werkruimte boven wordt energiezuinig met apparatuur wat het nieuwste van het nieuwste is. Een fantastische keuken zonder naden, kieren en knoppen; bijna zonde om in te koken”, grapt Nick. Groei en dus verbouwen In de afgelopen zeven jaar hebben Nick en Anke samen met hun team laten zien waar ze voor staan: genieten van verse producten en gastvrijheid. “We vinden deze locatie prachtig, maar groeien echt uit ons jasje. De enige mogelijkheid is dan dus verbouwen”, legt Nick uit. En dus stapte het ondernemerspaar naar de gemeente om te overleggen over de verbouwing van het Rijksmonument. “We hebben regelmatig samen overleg gehad over de plannen en zijn blij dat het nu bijna zo ver is. Adema Architecten legt nu de laatste hand aan de tekeningen en dan verwachten we dat de verbouwing begin volgend jaar los kan”. Opening in voorjaar Naar verwachting zal het Grand Café een maand de deuren sluiten, om vervolgens een toegankelijke, hippe en chique zaak met ruim 75 zitplekken te openen. “We willen nog niet te veel verklappen over de nieuwe look, maar wel dat we laagdrempelig willen blijven. Iedereen is hier welkom en we kunnen niet wachten om de gasten te verrassen met onze nieuwe look”, aldus de enthousiaste Anke. Op de foto van links naar rechts: chef-kok A.P. den Bakker, Nick & Anke Mellink.  

Redactie
Redactie

Dit bericht is afkomstig van de gehele redactie.