I N D O K K U M

k o m t e r a a n

De Zaak stilletjes omgetoverd in volledig nieuw concept

De Zaak stilletjes omgetoverd in volledig nieuw concept


Er werd bewust voor gekozen om De Zaak in Dokkum niet officieel te openen, maar mondjesmaat mensen uit te nodigen om te komen eten. Toch ging er vanaf zaterdag 11 juli een volledig nieuw concept aan de Boterstraat van start, dat voor Dokkum en wijde omgeving uniek is: Gastrobar De Zaak. Eigenaar Sape Woudman ging daarvoor een samenwerking aan met Michael Roest van Herberg de Waard van Ternaard. Voormalig souschef Simon Groeneveld van de Waard kwam fulltime in dienst in Dokkum om de nieuwe gerechten te bereiden.

Er werd bewust voor gekozen om De Zaak in Dokkum niet officieel te openen, maar mondjesmaat mensen uit te nodigen om te komen eten. Toch ging er vanaf zaterdag 11 juli een volledig nieuw concept aan de Boterstraat van start, dat voor Dokkum en wijde omgeving uniek is: Gastrobar De Zaak. Eigenaar Sape Woudman ging daarvoor een samenwerking aan met Michael Roest van Herberg de Waard van Ternaard. Voormalig souschef Simon Groeneveld van de Waard kwam fulltime in dienst in Dokkum om de nieuwe gerechten te bereiden. Ruim twee weken na de opening krijgt Woudman enthousiaste reacties op het nieuwe concept. Hoewel de nieuwe zaak stapje voor stapje wordt opgebouwd, waren er eerst wel een aantal rigoureuze stappen nodig. De Zaak werd twee jaar geleden overgenomen en vaste bezoekers waren er gewend aan geraakt dat er nog gerookt mocht worden en dat de zaterdagavonden drukbezet waren en tot diep in de nacht doorgingen. Van die zaken werd afscheid genomen om de nadruk te kunnen leggen op kwalitatief hoogstaande gerechten met mooie wijnen en dranken voor een eerlijke prijs. “Daarnaast zullen er op de zaterdagavonden binnenkort ook weer thema-avonden georganiseerd worden”, vertelt de eigenaar. Naast een nieuw interieur en aangepast terras werd name de menukaart aangepakt. Er staan geen typische klassieke voor- en hoofdgerechten op, maar de kaart varieert iedere twee tot drie maanden met verschillende gerechten tussen € 7,50 of €12,50. De kaart wordt in nauw overleg met de eigenaar samengesteld door Simon Groeneveld - voormalig lid van het Koksgilde Nationaal Jeugdteam van Nederland – in samenwerking met Michael Roest. “Uiteraard kan er ook gekozen worden voor een 3- of 4-gangen diner of een wisselende special’, aldus Woudman. ‘’We doen nu in ieder geval iets totaal anders dan de bestaande horeca in Dokkum - waaronder ikzelf - tot nu toe deed en gewend was’’.

Redactie
Redactie

Dit bericht is afkomstig van de gehele redactie.