Voor onze nieuwe rubriek Zomerwerkers nemen we iedere week van de zomervakantie een kijkje bij Dokkumers die wiens werk (grotendeels) in de zomer plaatsvindt of voor wie de zomer het drukste seizoen is. In deze editie: Maarten Mewe, eigenaar van vakantiepark Schreiershoek.

Wie ben je, wat doe je en hoe lang ben je daar al mee bezig?
Mijn naam is Maarten Mewe. Ik run sinds 2016 het vakantiepark Schreiershoek aan de Tichelwei in Dokkum/Oostrum. Dit doe ik dus nu alweer zo’n zes jaar. Naast accommodaties verhuur ik ook sloepen en toerboten vanaf de Schreiershoek.


Wat maakt werken in de zomer anders dan in de winter?
In de zomer is de beleving van het park op haar allerbest. Hoe meer zon, hoe meer mensen genieten van dat heerlijke vakantiegevoel. Vooral bij de bootverhuur merk je dat de sfeer er ‘s zomers goed in zit bij de gasten. Als het erg warm weer is, is er niets fijner dan de hele middag op het water om te dobberen. Lekker genieten van de zon, het zomerbriesje en de prachtige natuur rondom Dokkum.

Is dit seizoen anders dan de afgelopen twee corona-seizoenen met lockdowns?
Zeker. Er zijn dit jaar veel meer mensen op de been, vooral ook uit andere delen van Nederland of zelfs uit het buitenland. In 2020 en 2021 ontvingen wij veel meer gasten uit de regio, zowel bij de verhuur van onze vakantiehuisjes als onze bootjesverhuur. Het huren van een boot was één van de weinige dingen die mogelijk was in de coronaseizoenen, dus daar was het ontzettend druk! Je ziet dat mensen nu minder vaak een bootje huren, maar gelukkig loopt de verhuur alsnog goed.

Wat is het mooiste aan werken in Dokkum?
Dit is het mooiste plekje van Dokkum. We zitten maar op kleine afstand van het centrum, maar tegelijkertijd is dit een vakantiepark midden in de natuur. En aan het water natuurlijk. Dat heeft een gigantische aantrekkingskracht voor mij! Een gouden plaatsje hebben we hier. Ook de rest van Dokkum vind ik prachtig: een hartstikke mooi, charmant stadje met een oude binnenstad, rechtstreeks aan het water. Maar ik ben en blijf natuurlijk ondernemer! Ik heb voorlopig zeker geen plannen om Dokkum te verlaten, maar ik zou ooit nog wel eens ergens anders een recreatiepark kunnen beginnen. Maar kunnen betekent natuurlijk niet dat ik dat ook wil 😉