“Ik ben al voor de twaalfde keer op de stadscamping van Dokkum”, vertelt meneer Boveree uit Twello. Ooit werd Boveree getipt om eens naar het hoge noorden op vakantie te gaan en inmiddels is hij verknocht aan het historische stadje. “Of Friezen stug zijn? Nee hoor, iedereen zegt elkaar hier goedendag!”

Krantje lezen, fietsen en een wijntje
Meerdere maanden per jaar is meneer Boveree op zijn seizoen plek op de camping te vinden, en loopt hij voor een krantje naar het centrum van Dokkum. “Daarna voor de caravan met een bakje koffie de krant lezen. ’s Middags ga ik een stukje fietsen, er zijn hier prachtige fietsroutes. Vooral langs de EE richting Birdaard vind ik mooi. Vervolgens drink ik een wijntje op het terras van De Koffiepot. En op woensdag uiteraard naar de markt”, vertelt Boveree enthousiast.

Promotor van Dokkum
De gezellige contacten op het veldje van de camping en het personeel van De Koffiepot zorgen ervoor dat meneer Boveree een échte promotor van Dokkum is geworden: “Regelmatig komt familie vanuit Twello ook richting Dokkum. Ik ben al twee keer weduwnaar geworden, het is dus erg gezellig wanneer ik bezoek op de camping krijg.” Wat meneer Boveree het mooist aan Dokkum vindt? “Wanneer je de stad uitfietst, dat je dan direct midden in de beeldschone natuur bent!”

Foto: Marit Anker