Rick en Gabi zijn met hun zoontjes Szven van vier en Nilsz van een jaar, heerlijk een ijsje aan het eten in de binnenstad. “Ik heb net even inkopen gedaan, hagelslag en stroopwafels onder andere. Die mis ik wel hoor in Duitsland!” vertelt Rick. Het gezin woont in Bielefeld. Rick komt oorspronkelijk uit Gouda maar ze wonen alweer tien jaar in Duitsland. “We doen vandaag een dagje Dokkum. Het is vandaag markt, het is mooi weer en we wilden een beetje winkelen.”

Waddenkust
Ze verblijven in vakantiepark Landal Esonstad. “We wilden graag op vakantie vlakbij de Waddenkust. Zo kunnen we ook een dagje naar Schiermonnikoog. Onze familie woont door het hele land en zij kunnen makkelijk naar ons toe komen in Esonstad, dat is erg fijn. Dan huren we daar een bootje of gaan lekker zwemmen of spelen in de indoor speeltuin. We zijn al naar Pieterburen geweest en naar Sanjesfertier. Maar Szven vindt zwemmen toch het allerleukst.”


Een plaatje
Gabi is helemaal onder de indruk van Dokkum. “Toen we hier aankwamen dacht ik, wauw! Wat een supermooie stad! De huizen, het water met de bootjes. Ik heb gisteren gelezen dat Fryslân voor 50% uit water bestaat. Dat geldt ook vast voor Dokkum. Het is echt een plaatje als je binnen komt. Bovendien is het hier gezellig en gemoedelijk. Het meest bijzondere? De IJsfontein. Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien.”

Foto: Marit Anker | Tekst: Marieke Andringa