Op industrieterrein Betterwird in Dokkum is maandag de zesde uitbreiding van printbedrijf Probo van start gegaan. Het is de zesde uitbreiding in vijf jaar tijd. Bouwgroep Dijkstra Draisma is begonnen met de sloop van de bungalow op het terrein. Het bouwbedrijf gaat vervolgens aan de slag met de bouw van een extra kantoor annex ontvangstcentrum op deze plek. Verder komen er nog een productiehal bij en een logistiek centrum. Begin volgend jaar moet de nieuwbouw in gebruik worden genomen. Het bedrijf heeft 220 werknemers in dienst.

Bedrijfshallen
Probo maakt digitale prints voor wederverkopers: signmakers, reclamebureaus, standbouwers, drukkerijen en andere wederverkopers. In 2010 verhuisde het bedrijf naar het huidige pand aan de Fortuinweg. Daar werd inmiddels al vijf keer verbouwd. In juli 2015 was de laatste verbouwing. Toen ging de eerste paal de grond in voor een nieuwe productieruimte van 2500 vierkante meter. “Speciaal voor de Durst Alpha bouwden wij een nieuwe hal”, liet Probo weten, nadat het enorme apparaat door drie vrachtwagens in Dokkum werd bezorgd. De textielprinter was de eerste die wereldwijd werd afgeleverd.

Investeerder
De Hoge Dennen Capital stapt in Probo om de onderneming verder te laten groeien in Nederland en Duitsland. De meerderheid van de aandelen blijft in handen van het managementteam, maar een minderheidsaandeel is voor de investeerder. Financiële bijzonderheden zijn niet bekendgemaakt. De Hoge Dennen Capital is het private-equitybedrijf van de familie De Rijcke. De ondernemersfamilie heeft wortels in de retail en is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen.

 

Deel dit bericht: