“We gaan weer terug naar het oorspronkelijke concept”, vertelt Donna van der Weg over de plannen voor de winkel van De Bonte Hont aan de Breedstraat in Dokkum. Vanaf het nieuwe jaar is hier -op één merk na- geen kleding meer te vinden, binnenkort wordt het pand omgetoverd tot interieurwinkel met verschillende woonhoekjes.

Terug naar interieurwinkel
“Behalve mijn favoriete kledingmerk JOSHV, verdwijnt alle kleding uit de winkel. De verkoop van de kleding is wat uit de hand gelopen en in plaats van op inkoop voor kleding gaan we nu weer op inkoop voor woonaccessoires. Terug naar ons beginconcept”, legt Donna uit. Voor kledingmerk JOSHV wordt dus een uitzondering gemaakt: “Dat is mijn lievelingsmerk vanaf dag één van de winkel: enorm vrouwelijk met een stoere twist. Van dat merk nemen we geen afscheid. Daarnaast heeft de winkel straks verschillende woonhoekjes om je te inspireren, zodat je bij binnenkomst denkt: dit kan ik thuis ook zo doen. Een winkel vol maatwerkmeubelen én woonaccessoires. Het interieuradvies is nu nog vanuit Westergeest, dat kan straks ook vanuit de winkel in Dokkum.”


Verhuizing naar Dokkum
De Bonte Hont staat bekend om hun unieke handgemaakte meubelen en stalen deuren en groeit in Westergeest uit haar jasje. Daarom maakten Menno en Donna eerder bekend de hele zaak naar Dokkum te verhuizen om zich nu volledig op interieur te richten. “Daar worden wij beide heel blij van. Van interieur en het hele totaalplaatje: van een ontwerp tot en met het eindproces. De winkel in de Breedstraat is op een zichtbare locatie heel toegankelijk en zorgt voor veel traffic. Het is eigenlijk het zusje van ons pand wat op de Hoge Dijken komt”, zegt Donna.

Totaal interieurplaatje
“We denken graag met onze klanten mee en kunnen straks het totaalplaatje aanbieden. Dat hoeft overigens niet alleen met onze eigen merken. We geloven in het bundelen van krachten en zoeken dan ook graag de samenwerking met anderen op. Ik denk dan bijvoorbeeld aan interieuradviseurs of juist merken van andere woonwinkels uit de omgeving. Je hoort zo vaak: we hebben een mooi huis maar krijgen het niet echt gezellig. Wij helpen op deze manier graag mee om een thuis te creëren! “

Kortingen op kledingcollectie
De bouwplannen van De Bonte Hont op de Hoge Dijken verloopt volgens planning. “Ondertussen zijn we bezig met de nieuwe website die binnenkort online komt en om ruimte te maken voor de frisse start van de winkel worden de kledingmerken en paskamers verwijderd. Daarom zijn we per direct met de opruiming begonnen. Inclusief kortingen op de nieuwste collecties. Maar op is op!”, geeft Donna lachend aan.