Vanaf 24 mei is de documentaire “11 Friese Fonteinen” in de bioscoop te zien. De komst van elf fonteinen, gemaakt door elf internationale topkunstenaars, in elf Friese steden zorgt voor humoristische en confronterende situaties tussen een bevlogen kunstcurator en de nuchtere Friese bewoners. Defilm wordt aanstaande zaterdag om 11.00, 13.00 en 15.00 uur vertoond in Filmhuis Dokkum. De redactie van in-dokkum.nl geeft 2×2 vrijkaarten weg voor een tijdstip naar keuze. Vul je gegevens in en win.

Regisseur Roel van Dalen (Ajax – Daar hoorden zij engelen zingen, De Kinderen van de Hondsberg) volgde voor deze documentaire gedurende twee jaar het kunstproject 11Fountains, in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Hij laat zien hoe curator Anna Tilroe de nauw betrokken Friese bevolking enthousiast probeert te maken voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. Lukt het Anna Tilroe om draagvlak onder de bevolking te creëren en van Friesland een niet te missen bestemming te maken voor nationale en internationale toeristen, of strandt het ambitieuze project op de nuchterheid van de Friese bewoners die hun geliefde marktplein zien verdwijnen? Cabaretier Jan Jaap van de Wal trekt Friesland in en geeft als rasechte Fries zijn humoristische commentaar op het proces.

Op 26 mei is de vertoning van de documentaire in het Filmhuis van Dokkum. Via de website van 11 Friese Fonteinen is te zien waar de film nog meer zal draaien: https://11friesefonteinen.nl/

Deel dit bericht: