In een boeiend schouwspel maakten Dokkum en Grootegast er een leuke wedstrijd van. De gasten lieten zien dat ze terecht bovenaan staan maar Dokkum ging gelijk op in de strijd. Met Christiaan Wijnsma en Nick Keekstra voorop in de strijd, en de levensgevaarlijke Martijn Jongeling voorin, beet Dokkum flink van zich af. In de 23e en 25e minuut sloeg Dokkum toe. Eerst maakte Grootegast een eigen doelpunt na goed doorjagen van Martijn. En 2 minuten later kon diezelfde Martijn een penalty verzilveren na een overtreding op Chris Bits: 2-0!

Na de pauze gingen de gasten nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer maar Dokkum hield het goed dicht achterin. Op de counter bleef Dokkum levensgevaarlijk en Minne Zijlstra had de 3-0 moeten maken. Maar zijn intikker ging net voorlangs. Ook Thomas Nauta en Martijn Jongeling kregen nog goede kansen. Vlak voor tijd vloog een hoekschop van Grootegast er in één keer in en daarmee werd het startschot gegeven voor een slotoffensief. Maar Dokkum boog niet. Het bleef 2-1 waardoor Dokkum stevig in de top 5 blijft staan en aan kop komt in de 3e periode!