boosterlocatie
De voormalige Aldi supermarkt in Dokkum wordt omgebouwd tot locatie waar Boosterprikken kunnen worden gegeven. Dat bevestigde Derk Moor, woordvoerder van GGD Fryslân deze website maandag. Er is inmiddels een bedrijf in de supermarkt bezig als eerste stap van het inrichten van de locatie. Een exacte datum waarop de Boosterlocatie in Dokkum opengaat kon Moor nog niet noemen.

Op vrijdagochtend 10 december werd om 08:00 uur de nieuwe ALDI-vestiging, aan de Koophandel 2 in Dokkum feestelijk geopend. Nu, tien dagen later, wordt er hard gewerkt om de locatie geschikt te maken voor het geven van de vaccinaties. Het gebruik van de Trimmer als vaccinatie locatie was voor de boosterprikken geen optie, omdat er inmiddels concrete plannen zijn om de voormalige sporthal te slopen.

Grootschalig opschalen
De GGD in Fryslân werkt momenteel heel hard aan het opschalen van de Boostervaccinaties. Door de openingstijden te verruimen van de huidige locaties en door meer mensen in te zetten zit de instantie straks aan de maximale opschaling. Er loopt landelijk nog een onderzoek naar het verplichte wachtkwartiertje na de prik. Als de uitkomsten hier van zijn dat dit moment kan worden afgeschaft, kan de capaciteit van de priklocaties ook verder omhoog.


Op afspraak 
Mensen geboren in 1962 of eerder die minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met het coronavirus, kunnen online een afspraak maken voor de boostervaccinatie (Coronavaccinatie-afspraak.nl). Uiterlijk in de tweede helft van januari is iedereen van 18 jaar en ouder uitgenodigd. De GGD werkt er hard aan, ook in samenwerking met huisartsen, om dan 180.000 prikken per week te kunnen zetten.