Binnen twee weken werd de 10Store aan de Grote Breedstraat in Dokkum volledig verbouwd, vanaf aanstaande maandag 13.00 uur is de kledingzaak weer geopend. Veel van de oude inrichting deed nog denken aan de oude Henk ter Hoor, die vier jaar geleden failliet ging. André van der Land van Bouwdoqm zorgde samen met het personeel dat de zaak volledig gestript en weer opgebouwd werd, met een prachtig resultaat.

Stijgende lijn
Fenna Hellinga is zichtbaar tevreden met de metamorfose. Op het moment dat de Henk ter Hoor vier jaar geleden failliet ging, werkte bedrijfsleider Fenna Hellinga er twintig jaar.  Vier jaar geleden werd de zaak aangepast. “Er zat toch nog heel wat ‘Henk’ in de oude winkel, daar is niets meer van terug te zien”, vertelt ze. Er kwam een nieuw plafond, de vloerbedekking werd vernieuwd, er kwamen nieuwe paskamers, bijna niets is meer terug te herkennen in het pand van 330 vierkante meter groot. “We zagen de afgelopen jaren ook al een stijgende lijn, dat hopen we door deze moderne inrichting door te zetten”, aldus  Hellinga.


Mr. Ten
De naam 10store werd vier jaar geleden bedacht door eigenaar Hielke ten Hoor. In verband met zijn achternaam, stelde hij zich vaak voor als mister Ten. In tegenstelling tot zijn voorganger, heeft 10store wel merkkleding. “Het is voor een grote doelgroep betaalbaar”, zegt Fenna. De winkel is gericht op dames- en herenkleding. “En onze service gaat heel erg ver”.

Openingstijden
Fenna Hellinga, die ook actief is binnen de activiteitencommissie van de ondernemersvereniging, zag de afgelopen jaren flink wat veranderen op winkelgebied. De opkomst van internet speelt mee, maar ook de wisselende openingstijden binnen Dokkum vindt ze jammer. “En het parkeerbeleid is vervelend. Mensen zijn echt niet te beroerd om wat te betalen, alleen dat je dan vervolgens ergens maar kort kan staan is niet altijd handig. Een uurtje winkelen is immers zomaar om”. Toch is de bedrijfsleider vooral erg positief over Dokkum. ”We hebben hier op de Breedstraat ook een heel gezellig ploegje met zijn allen”, vindt ze.

10store in Dokkum is geopend op maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdagavond tot 21.00 uur. Op zaterdagen van 9.00 tot 17.00 uur en tijdens koopzondagen.

Deel dit bericht: